Wat betekent het veranderende energietarief voor u

De energietarieven wijzigen per 1 januari. Wij begrijpen dat u bij een verandering wilt weten wat dat nu precies voor u betekent. Wij hebben daarom de veranderingen voor u op een rij gezet.

Variabele en vaste leveringskosten

De variabele leveringskosten voor stroom en gas dalen. Dit komt door de lagere energieprijzen op de groothandelsmarkten voor stroom en gas. De vaste leveringskosten voor stroom en gas blijven gelijk. Maar u betaalt niet alleen voor de stroom en gas zelf. Wij berekenen ook overheidsheffingen en netbeheerkosten aan u door. 

Kosten die Nuon voor anderen doorberekent

U betaalt belasting over de stroom en gas die u verbruikt en een extra bedrag voor de ontwikkeling van duurzame energie. Deze heffingen gaan in 2017 omhoog. U vindt de actuele tarieven op nuon.nl/overheidsheffingen. Daarnaast betaalt u netbeheerkosten aan ons voor de kosten van het energienetwerk. Het is nog niet bekend of deze kosten veranderen. Dit wordt per 1 januari bekend. Kijk dan op nuon.nl/netbeheerder.

Wat kost mijn energie in 2017?

Onze klanten nemen verschillende soorten producten voor stroom en gas af. De prijs verschilt per klant. Dit komt bijvoorbeeld door Nuon Blijven Loont; ondernemers die langer klant zijn, ontvangen bij deze overeenkomst een hoger kortingspercentage. Wij kunnen dus niet spreken van dé energieprijs. Wij informeren u persoonlijk over uw energieprijs, wanneer u een contract met variabele tarieven heeft

Uw termijnbedrag blijft gelijk

Uw termijnbedrag blijft gelijk, omdat de prijswijzigingen slechts voor een kleine verandering van de totale energierekening zorgen. Alleen als u van netbeheerder verandert of een jaarnota van ons ontvangt, kan uw termijnbedrag wijzigen.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de tarieven? Onze Ondernemersdesk zit voor u klaar.

U kunt altijd terecht bij onze Ondernemersdesk

Bel ons gerust op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur op 020 89 20 255. Chatten met ons kan ook. Van 08.00 tot 22.00 uur. Wij zijn er voor u.

Interessant artikel?