Duurzaam investeren? Wat is voor u de beste keuze?

Welke energiebesparende maatregelen u het beste kunt nemen? Dat is helemaal afhankelijk van uw situatie. Wat zijn uw toekomstplannen, hoeveel wilt u investeren, en ook heel belangrijk: waar voelt u zich goed bij?

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, is het raadzaam om alle mogelijke maatregelen in kaart te brengen: wat voor prijskaartje hangt eraan en wat is de terugverdientijd? Daarbij is het verstandig om ook de samenhang tussen de maatregelen in het oog te houden. Zorg er bijvoorbeeld eerst voor dat uw bedrijfsruimte goed geïsoleerd is, voordat u een nieuwe cv-ketel overweegt. In een goed geïsoleerd pand heeft u immers een veel lagere verwarmingscapaciteit nodig.

Goede timing

Er zijn drie slimme momenten om een bespaarmaatregelen uit te voeren. Ten eerste als uw apparatuur of installatie aan onderhoud toe is. Is er bijvoorbeeld een lamp kapot, dan kunt u een energiezuinige lamp terugplaatsen. Ten tweede als u bezig bent met het optimaliseren van de apparaten en installaties binnen uw bedrijf. Passen de instellingen van de verwarming of verlichting nog bij het actuele gebruik? Misschien is aanwezigheidsdetectie om de verlichting automatisch in en uit te schakelen wel de beste oplossing voor u? Het derde slimme moment om bespaarmaatregelen door te voeren, is als uw pand aan renovatie toe is. Een mooi moment om bijvoorbeeld dubbel glas te plaatsen of om het pand te isoleren.

Zelf energieleverancier worden

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf duurzame energie op te wekken. Met windmolens, zonnepanelen of een WKK bent u zo uw eigen duurzame energieleverancier.

Duurzaam en Nuon

Ook wij zijn ons bewust van het milieu en de klimaatverandering: het is een van de grootste uitdagingen waar we mee te maken hebben. Daarom investeren wij veel in duurzame energie en innovatieve projecten. Zo zijn we in Nederland koploper in het produceren en ontwikkelen van windenergie en investeren we in schonere energiebronnen bij de opwek van elektriciteit. Maar we kijken niet alleen naar energieopwekking, we kijken ook naar het gebruik. Niets is immers zo duurzaam als stroom of gas dat niet verbruikt wordt. Daarom helpen we bijvoorbeeld ondernemers om bewust met energie om te gaan en in de Amsterdam Arena droegen wij ons steentje bij aan het volledig klimaatneutraal maken van de onderneming.

U kunt altijd terecht bij onze Ondernemersdesk

Bel ons gerust op werkdagen van 08.00 tot 15.00 uur op 020 89 20 255. Wij zijn er voor u.

Interessant artikel?