Mkb’ers en zzp’ers en de samenwerking tussen Nuon & Vattenfall

Zuidlob windmolenpark

Sinds 2009 is Nuon onderdeel van Vattenfall. Aan het Nuon logo is in al onze communicatie met u, zoals brieven en tv-commercials, ‘Part of Vattenfall’ toegevoegd. Vattenfall is een Europees energiebedrijf dat al jaren werkt aan duurzame oplossingen en wij zijn trots op deze samenwerking.

Wat merk ik als mkb’er of zzp’er van de samenwerking tussen Nuon en Vattenfall?

Er verandert voor u als mkb’er of zzp’er in de dagelijkse gang van zaken niet zoveel. Uw facturen en het facturatieproces blijven ongewijzigd. Nuon is en blijft een in Nederland geregistreerde organisatie die valt onder de Nederlandse wetgeving.

Ook kunt u blijven rekenen op onze dienstverlening en de maatwerk-oplossingen voor mkb’ers en zzp’ers. Als ondernemer merkt u dat wij nu meer innovatiekracht krijgen en kunnen werken aan betere energie-oplossingen waar u profijt van heeft.

Waarom Vattenfall?

Nuon en Vattenfall vullen elkaar goed aan. Door de samenwerking staan we sterker in Europa en kunnen we beter inspelen op de ontwikkelingen op de Europese energiemarkt. Vattenfall heeft veel ervaring op het gebied van duurzaamheid en Nuon en Vattenfall bundelen belangrijke kennis, expertise en ervaring over opwekking en levering van energie.

Nuon en Vattenfall werken samen aan duurzame oplossingen, maar realiseren zich dat een uitgebalanceerde energieportfolio nu noodzakelijk is. Daarom kiezen we voor een mix van energiebronnen die bestaat uit waterkracht, wind, biomassa, gas, kolen en nucleair.

Nuon en Vattenfall, wat houdt de samenwerking in?

Samen hebben Nuon en Vattenfall meer investeringskracht in een sterk veranderende markt. We kunnen daardoor nieuwe producten en diensten ontwikkelen die aansluiten bij uw behoefte.

Samen investeren we in duurzame energieoplossingen en verminderen we de CO2-uitstoot en hebben we meer mensen en middelen om in te zetten op innovatie:

  • Vattenfall is de grootste producent van windenergie die opgewekt wordt op land en de op één na grootste producent van windenergie die opgewekt wordt op zee. Als onderdeel van Vattenfall bouwt Nuon momenteel aan Zuidlob. Dat is het grootste windpark op land in heel Nederland. Met 86 windmolens krijgt het park een capaciteit van 1,4 miljard kWh per jaar, waarmee 900.000 mensen of 400.000 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien.
  • Nuon en Vattenfall werken samen op het gebied van e-mobility. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen Vattenfall en Volvo om een hybride Volvo C60, met elektriciteitsvoorziening op de markt te brengen.

Voordelen liggen ook op maatschappelijk vlak, bijvoorbeeld in de samenwerking met Nationaal Olympische Comités.

Wat voor bedrijf is Vattenfall?

Vattenfall is van oorsprong een Zweeds bedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. Vattenfall is groot geworden door het opwekken van duurzame energie met waterkracht. Al lange tijd speelt het bedrijf een belangrijke rol op de Europese energiemarkt, met name in windenergie. Vattenfall is actief in:

  • Zweden
  • Denemarken
  • Duitsland
  • Nederland
  • Frankrijk en
  • Groot-Brittanië