Wanneer zie ik resultaat

Wanneer zie ik het verschil op mijn rekening?

Nadat u de eerste bespaarmaatregelen binnen uw bedrijf heeft doorgevoerd, ziet u in de meeste gevallen direct een daling in uw energieverbruik. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat u goed uw meterstanden noteert. En op regelmatige basis controleert. Maar wanneer ziet u dit lagere verbruik op uw energienota terug? U heeft hierbij twee mogelijkheden: wachten op de jaarafrekening of direct uw termijnbedrag aanpassen.

Termijnbedrag

Elke maand betaalt u een voorschot (termijnbedrag) voor uw energiekosten. Voor de vaststelling van uw termijnbedrag schatten wij uw jaarverbruik in en wordt er rekening gehouden met prijsschommelingen in de komende periode. Na de (twaalf) voorschottermijnen ontvangt u de jaarafrekening. Daarop ziet u hoeveel energie u werkelijk heeft verbruikt en welk bedrag u terugkrijgt of moet bijbetalen. Ook vindt u hier het nieuwe termijnbedrag voor het komende verbruiksjaar.

Jaarafrekening

De jaarafrekening is hét moment waarop u een lager energieverbruik gaat terugzien in de maandelijkse energiekosten. Dat kan dus wel even duren; in het slechtste geval bijna een jaar nadat u de eerste bespaarmaatregelen heeft doorgevoerd. Voordeel is wel dat u dan in de meeste gevallen een teruggave krijgt. Wilt u eerder uw termijnbedrag laten aanpassen? Dus direct profiteren van een merkbaar lager verbruik? Dan kunt u tussentijds uw termijnbedrag aanpassen bij uw energieleverancier.