Voordelen van besparen

Voordelen besparen

Bewuster met uw energieverbruik

Steeds meer ondernemers begrijpen dat er een behoorlijke winst te behalen is, als ze bewuster met hun energieverbruik omgaan.

1. U verlaagt uw energiekosten, voor langere tijd!

Een groot deel van uw maandelijkse energiekosten is gerelateerd aan de hoogte van het energieverbruik binnen uw bedrijf. Een gemiddeld bedrijf in Nederland kan ongeveer 20% kan besparen op het verbruik. Dat zou een en forse vermindering van uw energienota betekenen, voor altijd!

2. U levert een bijdrage aan een duurzaam klimaat

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker voor ondernemers. Klanten, mederwerkers en overheidsinstanties vragen er steeds meer om. Wat kunt u doen?

  • Draag bij aan een beter leefklimaart door de CO2-uitstoot van uw bedrijf te verminderen.
  • Wek zelf duurzame energie op, bijvoorbeeld met zonnepanelen.
  • Sluit een contract af voor duurzame energie.
Bekijk oplossingen om uw energieverbruik duurzaam te maken

3. U verbetert het comfort voor uw medewerkers

Een van de grootste ergernissen van werknemers betreft vaak het klimaat in het bedrijfspand. Klachten hebben doorgaans betrekking op de temperatuur in de werkruimte (te koud/te warm) en de luchtkwaliteit.

Vaak kunt u met simpele ingrepen het comfort van uw medewerkers vergoten. Door bijvoorbeeld de tocht te verminderen. In andere gevallen is een meer ingrijpende maatregel nodig als een nieuwe klimaatinstallatie of ventilatiesysteem. U slaat twee vliegen in één klap: uw energieverbruik wordt een stuk lager én uw medewerkers zitten beter in hun vel.

4. U voldoet aan wet- en regelgeving

Met het programma ‘Schoon & Zuinig’ heeft de Nederlandse overheid de ambitieuze doelstelling om voor 2020 de CO2-uitstoot met 30% te verminderen. De verwachting is dat de instanties in toenemende mate wet- en regelgeving gaat ontwikkelen om het doel te behalen. Ook u als ondernemer zal gevraagd worden om een bijdrage te leveren.

5. U vergroot de waarde van uw bedrijfspand

Investeringen in - met name - een oud bedrijfspand en technische installaties betalen zichzelf vaak snel terug in:

  • Gunstiger energielabel
  • Waardevermeerdering van uw bedrijfspand
  • Aantrekkelijker voor de onroerend goedmarkt (verhuren of verkopen)

6. U profiteert van subsidies en fiscale regelingen

Energiebesparing en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s voor de Nederlandse overheid. Er is een uitgebreid aanbod aan subsidies en fiscale regelingen voor bedrijven die hun energieverbruik serieus willen verminderen.

De bekendste regel is de Energie-investeringsaftrek (EIA). Met de EIA kunt u 44% van uw investeringen in energiebesparende maatregelen aftrekken van de fiscale winst.
Zo zijn er nog veel meer subsidies, variërend van Europese subsidies tot aan provinciaal of gemeentelijke subsidieregelingen.

Meer informatie over fiscale regelingen en subsidies