Stadswarmte

Contract MKB

Wat is Stadswarmte

Stadswarmte is restwarmte van industriële bedrijven bij u in de buurt, bijvoorbeeld afvalverwerkingsinstallaties of elektriciteitscentrales. Ook wordt er gebruik gemaakt van de warmte die door de aarde zelf wordt opgewekt, ook wel aardwarmte of geothermie.

Deze warmte komt kant-en-klaar uw bedrijf binnen. Warmte op de juiste temperatuur die op elk moment klaar is voor gebruik. Hiermee kunt u uw bedrijfsruimte verwarmen of warm water gebruiken. Daarna stroomt het afgekoelde water terug naar de warmtebron voor een nieuwe opwarmronde. Zo voorziet het energiebedrijf vanuit één centrale voorziening via het stadswarmtenetwerk een compleet gebied van warmte.

Stadswarmte

Voordelen van Stadswarmte:

  • erg milieuvriendelijk
  • geen onnodig verbruik schaarse brandstoffen
  • energie verdwijnt niet in de lucht of in het oppervlaktewater
  • een constante stroom van comfortable warmte.

Met stadswarmte vermindert u uw CO2 uitstoot. U hoeft immers niet meer zelf te stoken. U heeft geen CV-ketel meer nodig en hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoudskosten. U kunt echter niet zomaar voor stadswarmte kiezen. Voorwaarde is dat uw bedrijf gevestigd is in de buurt van een stadswarmtenet. Stadswarmte wordt het meest toegepast in nieuwbouwwijken.

Meer informatie over Nuon Stadswarmte