Onderzoek Business Compleet

Ondernemers betalen te veel

Economische crisis of niet; MKB-ondernemers kijken nog steeds niet kritisch naar hun rekeningen voor o.a. energie, telefonie & internet en verzekeringen. Hierdoor laten ze tientallen miljoenen liggen. Het vergelijken van contracten kost volgens 60% van de MKB-ers te veel tijd. Dit is gebleken uit een onderzoek van de MKB-kennissite BusinessCompleet.nl.

Uit het onderzoek bleek onder andere dat:

  • 1 op de 5 MKB-ondernemers niet weet wat hij maandelijks kwijt is aan energie.
  • 80% van de ondernemers weet dat ze (veel) geld laten liggen, maar neemt dit voor lief.

Het onderzoek is uitgevoerd onder 910 MKB-ondernemers, waarvan 70% een bedrijf heeft tot 5 werknemers. Zolang de ondernemers het idee hebben dat ze niet te veel betalen, vinden ze het allemaal best. In plaats van contracten vergelijken, steken ze hun tijd liever in hun core business: ondernemen.

Kunt u aangeven in hoeverre u het eens of oneens bent met de volgende stellingen?

Onderzoek Business compleet

Ondernemers en energieverbruik

1 op de 5 MKB-ondernemers weet niet hoeveel hij per maand betaalt aan energie. 46% van de ondernemers weet niet hoeveel energie zijn bedrijf verbruikt. Veel zin om zich erin te verdiepen hebben de MKB'ers ook niet. 96% is niet van plan over te stappen naar een andere energieleverancier.

Weet u hoeveel uw onderneming maandelijks betaalt voor deze vormen van dienstverlening?

Onderzoek Business compleet

Telefonisch uw contract vergelijken?

Onze adviseurs berekenen direct en vrijblijvend of u voordeliger uit bent bij Nuon. (Beschikbaar van 8.00 tot 17.00 uur).

Bel mij