De energie die we krijgen van waarderen

Door te luisteren begrijp je hoe je iemand echt kunt waarderen. En het mooie van waardering geven of krijgen is dat je er energie van krijgt.

Energie van Waarderen - Hoe belangrijk is waarderen?

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel "Hoe reageert je lichaam op een compliment, een cadeau uit het hart of gewoon een oprecht dank-je-wel voor alles wat je doet of gedaan hebt?"

Blij van waarderen

Guy en Matthijs zijn al ruim zes jaar hele goede vrienden. Als blijk van waardering heeft Matthijs een speciale verrassing geregeld voor Guy. Kijk in de video hoe Guy Mathijs verrast. Door te luisteren begrijp je hoe je iemand echt kunt waarderen. We vragen er niet om maar we hebben allemaal waardering nodig. En het mooie van waardering geven of krijgen is dat je er energie van krijgt!

Blij van waardering

Bekijk hoe Ada en Ton bewijzen dat elkaar blijven waarderen dé basis is voor een succesvolle lange relatie.

Onderzoek naar de energie van waarderen

Wist je dat waarderen direct na de primaire basisbehoeften zoals eten en slapen komt? Dus als we beter leren waarderen, krijgen we daar allemaal meer energie van. Daarom onderzochten wij waarom we energie krijgen van waardering.

Van 25 tot en met 29 augustus hebben 1009 respondenten deelgenomen aan het waarderingsonderzoek. De doelgroep voor dit onderzoek bestaat uit consumenten vanaf 18 jaar, representatief voor de Nederlandse bevolking.

Nog lang en gelukkig samen met je geliefde? Spreek waardering uit!

Zonder waardering geen lange, gelukkige relaties. Maar hoe laat je op een goede manier merken dat je je lief waardeert? En wat moet je juist níet doen? Lees hier de 7 do’s en don’ts van de experts (vooral nr. 4 vergeten we vaak)

Wat krijg je het liefst van je partner?

Een perfect cadeau of een oprecht compliment? Wij zochten het uit in het Nationaal Waarderingsonderzoek.

Driedelige podcastserie: De energie van waarderen

Een compliment, een klop op de schouder of een leuke verrassing als dank voor de hulp. Waarom is waardering zo belangrijk voor ons en hoe geeft het ons energie? Waarom zijn we soms zo zuinig met complimenten, en hoe leer je op een goede manier je waardering uit te spreken naar elkaar? Die vragen staan centraal in deze driedelige podcastserie.

We steken ons licht op bij drie deskundigen:

- Irith Koster is organisatiepsycholoog bij TACT adviseurs. Zij weet hoe belangrijk waardering is voor energieke werknemers en wat waardering uitspreken en ontvangen met ons doet. 

- Paulien Timmer is relatiedeskundige en schrijfster van de boeken 'Lang + gelukkig' en ‘50 relatieboosters; een happy relatie in 5 minuten per dag’. Zij legt uit hoe waardering je relatie een boost kan geven en bijdraagt aan een lang en gelukkig huwelijk.

- Carolien Gravesteijn is lector Ouderschap en Ouderbegeleiding aan de Hogeschool Leiden. Zij vertelt waarom waardering zo belangrijk is voor kinderen en hoe het ze weerbaar maakt.

Nationaal Waarderingsonderzoek podcasts

'De energie van waarderen' is een podcast van Nuon, naar aanleiding van het Nationaal Waarderingsonderzoek, dat is uitgevoerd in de zomer van 2017.Natuurlijk zijn ook wij blij met uw waardering

Vertelt u het ons? We horen het graag. En we vertellen ook wat anderen van ons vinden. 

Ga naar Nuon ervaringen en deel uw mening

Interessant artikel?