Spoedaanvraag energie

Spoedaanvraag energie

Met spoed energie aanvragen

Wilt u met spoed energie aanvragen om einde levering te voorkomen? Wellicht heeft u van uw netbeheerder een brief gekregen met het verzoek een energiecontract af te sluiten.

Geen probleem

Als u nog niet bent afgesloten van energie, zorgen wij voor blijvende energielevering.
  • Snel en makkelijk geregeld
  • Aanvraagverwerking binnen 24 uur*
  • Altijd verzekerd van elektriciteit en/of gas
Bent u al afgesloten van energielevering? Volgt u dan het stappenplan voor heraansluiting.
* Bij positieve uitslag kredietwaardigheidstoets.

U bent nog niet afgesloten

U wilt een spoedaanvraag energie doen om afsluiting van energielevering te voorkomen. Heeft u van uw netbeheerder een brief gekregen met het verzoek een contract af te sluiten? In deze brief staat een uiterlijke aanmelddatum.

Als de uiterlijke aanmelddatum nog niet is verstreken, geef dan hieronder uw verhuizing of aanmelding als nieuwe klant door. Ligt de uiterlijke aanmelddatum in het verleden? Volgt u dan hiernaast het stappenplan voor heraansluiting.

Bent u al klant?  

Bent u al klant bij ons en bent u verhuisd? Het enige dat u hoeft te doen is uw verhuizing of nieuwe adres door te geven. Als de uiterlijke aanmelddatum uit de brief van de netbeheerder nog niet is verstreken, bent u binnen 24 uur verzekerd van blijvende energielevering.

Bent u nog geen klant?  Houdt u rekening met de kredietwaardigheidstoets

Meldt u zich bij ons aan als nieuwe klant? Welkom en fijn dat u voor Nuon kiest. 

Om te controleren of u in staat bent om aan uw financiële verplichtingen te voldoen nemen we een kredietwaardigheidstoets af. Blijkt uit de toets dat u kredietwaardig bent? Als u uw contract vóór de uiterlijke aanmelddatum van de netbeheerder aanvraagt, bent u binnen 24 uur verzekerd van blijvende energielevering. 

Wijst de toets uit dat u onvoldoende kredietwaardig bent? Wij vragen u dan een waarborgsom te betalen. Daarna sluiten we graag een energiecontract met u af. Houdt u er rekening mee dat de ingangsdatum van uw energielevering hierdoor 18 dagen na de datum van uw contractaanvraag komt te liggen. 

Kies een energiecontract dat bij u past  

U bent al afgesloten

U wilt een spoedaanvraag energie doen omdat u bent afgesloten van stroom en/of gas. Dat is een vervelende situatie. Met onderstaand stappenplan zorgen we ervoor dat u wordt (her)aangesloten.

1. Betalingsachterstand

Bent u afgesloten vanwege een betalingsachterstand? Tref dan eerst een betalingsregeling met uw oude leverancier of meldt u aan bij een schuldhulpinstantie.

2. Heraansluiting door netbeheerder
Als u geen openstaande schulden heeft bij uw oude leverancier kunt u een afspraak met uw netbeheerder maken voor (her)aansluiting op het energienetwerk. Hier zijn kosten aan verbonden. Uw netbeheerder kan u vertellen hoe hoog deze kosten zijn. Bekijk welke netbeheerder u heeft 3. Energiecontract afsluiten: houdt u rekening met de kredietwaardigheidstoets

Om te controleren of u in staat bent om aan uw financiële verplichtingen te voldoen nemen we een kredietwaardigheidstoets af. Als uit de toets blijkt dat u kredietwaardig bent, bent u binnen 24 uur verzekerd van energielevering. Deze 24 uur gaan in nadat uw netbeheerder u heeft aangesloten en u een energiecontract heeft aangevraagd.  

Wijst de toets uit dat u onvoldoende kredietwaardig bent? Wij vragen u dan een waarborgsom te betalen. Houdt u er rekening mee dat de ingangsdatum van uw energielevering hierdoor 18 dagen na de datum van uw contractaanvraag komt te liggen. 

Samen met u bekijken we de mogelijkheden van het afsluiten van een nieuw contract. 

Neem contact met ons op