Zwarte zonnepanelen

Zwarte zonnepanelen zijn favoriet

Zwarte zonnepanelen zijn favoriet bij onze klanten. En ook bij ons. Zwarte monokristallijne zonnepanelen zijn iets efficiënter dan de paarsblauwe polykristallijne zonnepanelen. Reden voor de populariteit is vooral het uiterlijk: wij horen van onze klanten dat ze de kleur zwart beter bij hun dak vinden passen.

Wij kiezen voor monokristallijn zonnepanelen

Waarom wij alleen zwarte monokristallijn zonnepanelen aanbieden? Simpel: omdat onze klanten hierom vragen. “We hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van zonnepanelen en merken dat mensen het heel belangrijk vinden hoe ze eruit zien. Dat is ook de reden dat wij voor monokristallijne zonnepanelen kiezen. Mensen vinden die gewoon het mooist.” – Arjen van der Spek, productmanager Zon bij Nuon.

Voordelen monokristallijn:

Doe onze Zonnepanelen Check om te kijken hoeveel zonne-energie u zou kunnen opwekken. Dan ziet u ook direct of uw dak geschikt is. Na afronden van de check kunt u een prijsopgave of een offerte aanvragen.

Verschil blauwe en zwarte zonnepanelen

Blauwe en zwarte zonnepanelen verschillen niet alleen qua kleur. Monokristallijne zonnepanelen zijn bijvoorbeeld egaler dan de blauwe polykristallijne zonnepanelen. Veel mensen vinden zwarte zonnepanelen mooier. Die zijn wat duurder, maar ook efficiënter dan polykristallijne zonnepanelen. Dat houdt in dat ze meer vermogen (uitgedrukt in Wattpiek) hebben. En meer opwek in Wattpiek betekent: meer stroom per m² / vierkante meter.

De term monokristallijn geeft aan hoe het zonnepaneel gemaakt wordt. Bij het monokristallijne zonnepaneel wordt een zonnecel uit één kristal gemaakt. Een zonnecel in een polykristallijn zonnepaneel bestaat uit meerdere silicium kristallen, waardoor deze zonnepanelen er wat onregelmatiger uitzien. Daardoor zijn ze blauw of paars van kleur, wat niet iedereen mooi vindt. Polykristallijne zonnepanelen zijn over het algemeen iets goedkoper dan monokristallijne zonnepanelen, maar ook minder efficiënt.

Kleur zonnepanelen zwart of 'full black'?

Misschien bent u de term ‘full black’ of ‘volledig zwart’ als kleur voor zonnepanelen al eens tegengekomen? We begrijpen dat u niet direct weet wat de verschillen zijn als de kleur van zonnepanelen zwart, full black of volledig zwart genoemd wordt. Dat zit zo: monokristallijne zonnepanelen bestaan uit zwarte zonnecellen. Wel kan het frame een andere kleur hebben, bijvoorbeeld als dit van aluminium is. Ook kan de onderkant van een zonnepaneel een andere kleur hebben waardoor bijvoorbeeld de dunne lijntjes tussen de zonnecellen wit zijn. Wij leveren 3 verschillende soorten zwarte zonnepanelen.

Monokristallijne zonnepanelen kopen is zo geregeld

Monokristallijne zonnepanelen kopen is zo geregeld. Huren kan trouwens ook. De eerste stap? Met onze Zonnepanelen Check ontdekt u binnen 12 seconden of uw dak geschikt is en hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Bij de aanschaf van zonnepanelen kunt kiezen uit 3 pakketten. Keuze genoeg dus.

Doe de Zonnepanelen Check

5 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Wilt u besparen op energiekosten? Zelf opwekken is dé trend. De meeste Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. Vijf redenen waarom eigen opwek met zonnepanelen zo populair is.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat u heel wat vragen heeft voordat u zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust uw tijd. Wij helpen u alvast met onderstaande artikelen. 

Interessant artikel?