Zonnepanelen plat dak

Zonnepanelen plat dak geen probleem

Wilt u zonnepanelen op een plat dak? Dat kan. We plaatsen aluminium bakken met ballast voor de zonnepanelen. Voordeel is dat we de zonnepanelen in een ideale hellingshoek van 15 graden kunnen plaatsen. Ook de oriëntatie van de zonnepanelen kunnen we zelf bepalen, mits de mogelijkheden van uw dak dit toelaten. Gunstig, want zonnepanelen gericht op het zuiden brengen het meeste op.

Zonnepanelen op plat dak vraagt om stevige constructie

Zonnepanelen op een plat dak plaatsen, is voor onze collega’s van Feenstra geen enkel probleem. Ze hebben jarenlange ervaring en weten hoe ze dat aan moeten pakken. Wel is het zo dat uw dak in goede staat moet zijn om de constructie te kunnen dragen. Heeft uw platte dak een houtconstructie? Dan is het zeker belangrijk dat u de staat van uw dak controleert of een expert inschakelt om dit in te schatten. Natuurlijk bespreken wij met u de mogelijkheden en komen we - nadat u opdracht hebt gegeven voor het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak - bij u thuis langs voor een schouw. Zo voorkomt u gedoe achteraf. Wel zo prettig.

Zonnepanelen op een dakkapel verantwoord?

‘We installeren geen zonnepanelen op een dakkapel,’ vertelt Arjen van der Spek, productmanager zon bij Nuon. ‘Ik weet dat sommige concurrenten dit wel doen, maar wat ons betreft is zo’n dakkapel niet berekend op het extra gewicht. En het is windgevoelig. We gaan liever voor kwalitatieve, goede oplossingen. Dat betekent dat we klanten soms moeten teleurstellen, iets dat we niet graag doen. Maar zonnepanelen moeten er wel 30 jaar op liggen en je wilt niet dat je na 15 jaar ineens een lekkage hebt.’

Kosten zonnepanelen plat dak vallen erg mee

We gaan bij het noemen van prijzen altijd uit van schuine daken omdat we daar het meest mee te maken hebben. Als we zonnepanelen op een plat dak installeren vragen we hier een kleine meerprijs voor. We hebben namelijk iets meer materiaal nodig. Om u een idee te geven van de extra kosten: bij ons pakket High Power zonnepanelen betaalt u zo’n 3,5% extra. Valt mee toch?

Veilige installatie zonnepanelen plat dak

Natuurlijk is de installatie van uw zonnepanelen op plat dak bij ons in goede handen. Onze collega´s van Feenstra zijn VCA gecertificeerd en werken volgens alle regelgeving en normeringen (Nen 7250). Ze houden rekening met het voorkomen van stormschade en plaatsen de panelen op voldoende afstand van de dakrand. U krijgt 12 jaar garantie op de installatie (materiaal en werk) van uw zonnepanelen op plat dak. 

Een snelle berekening met de Zonnepanelen Check

Bent u benieuwd hoeveel zonnepanelen u nodig heeft? Onze Zonnepanelen Check rekent dat binnen 12 seconden voor u uit. Daarbij houden we rekening met een aantal factoren. Om te beginnen kijken we naar de hoeveelheid stroom die u per jaar verbruikt. Bij een gemiddeld huishouden in Nederland is dat zo'n 3.500 kWh per jaar. Ook de beschikbare oppervlakte van uw dak en het vermogen van de zonnepanelen rekenen we mee.

Goed om te weten: in onze berekeningen in de Zonnepanelen Check gaan we uit van installatie op schuine daken. Voor installatie van uw zonnepanelen op een plat dak betaalt u een kleine meerprijs

Doe de Zonnepanelen Check

5 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Wilt u besparen op energiekosten? Zelf opwekken is dé trend. De meeste Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. Vijf redenen waarom eigen opwek met zonnepanelen zo populair is.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat u heel wat vragen heeft voordat u zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust uw tijd. Wij helpen u alvast met onderstaande artikelen.

Interessant artikel?