Zonnepanelen goedkoper dan gedacht

Denkt u ook dat 10 zonnepanelen minstens 5.000 euro kosten? Dan hoort u bij de 57% van de Nederlanders die denkt dat zonnepanelen duurder zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Waarschijnlijk schat u ook de terugverdientijd langer in dan gebruikelijk.

Zonnepanelen goedkoper dan gedacht

Uit onderzoek van Stichting HIER klimaatbureau onder 1.062 respondenten blijkt dat 43% van de Nederlanders denkt dat je zonnepanelen pas na 10 jaar hebt terugverdiend. In werkelijkheid is de terugverdientijd van zonnepanelen gemiddeld 7 tot 8 jaar. 

Ook benieuwd wat zonnepanelen op uw dak kosten? 

We begrijpen dat het niet voor iedereen makkelijk is om te beoordelen wat een reële investering is voor zonnepanelen. Dat is logisch, want de investering is bij iedereen anders. Daarnaast is het afhankelijk van de grootte van uw dak en of u zonnepanelen wilt kopen of huren. 

Om voor iedereen inzichtelijk te maken of zonnepanelen een haalbare keuze zijn, hebben wij de Zonnepanelen Check ontwikkeld. Door het invullen van uw postcode, huisnummer en aantal bewoners ziet u direct: 

  • of uw dak geschikt is voor zonnepanelen 
  • hoeveel dakoppervlak u kunt laten bedekken met zonnepanelen 
  • wat zonnepanelen u aan schone energie (en dus ook aan besparing) kunnen opleveren 
  • wat de prijs is van zonnepanelen bij ons huren of kopen 
  • hoe u een offerte bij ons kunt aanvragen

Goedkope zonnepanelen: do's en don'ts

Goedkope zonnepanelen kopen? Dat klinkt aantrekkelijk. Maar of zonnepanelen goedkoop zijn, hangt eigenlijk niet alleen van de prijs af. Denk ook aan kwaliteit, vermogen, opbrengst en levensduur. Als u gaat voor de beste koop, dan houdt u daar natuurlijk rekening mee. Weet u niet waar u moet beginnen? Geen zorgen, wij adviseren u graag.

Terugvragen btw op zonnepanelen 

Wist u dat u altijd de betaalde btw op zonnepanelen terug kunt krijgen? Dat scheelt honderden euro’s. Wanneer u via ons zonnepanelen aanschaft, verzorgt onze partner Alfa Accountants en Adviseurs kosteloos uw btw-teruggave. Zij vragen voor u de btw terug bij de Belastingdienst en verzorgen de gehele aanvraag.

Kosten & opbrengsten zonnepanelen

Ook benieuwd naar de kosten en opbrengsten van zonnepanelen? In deze video legt onze collega uit hoe je de terugverdientijd van zonnepanelen kunt berekenen. En wat verder de voordelen zijn van zelf zonnestroom opwekken. 

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat u heel wat vragen heeft voordat u zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust uw tijd. Wij helpen u alvast met onderstaande artikelen.

Interessant artikel?