Ook 2019 droomjaar voor zonnepanelenbezitters

Heeft u zonnepanelen, dan is dit het moment om te juichen. De zon schijnt de afgelopen jaren namelijk fel. Hierdoor profiteren zonnepanelenbezitters fors meer dan gebruikelijk.

Ook zonne-energie bij bewolking

Meer zonneschijn betekent meer zonne-energie. Dat is logisch. Maar wist u dat u ook op bewolkte dagen energie opwekt met zonnepanelen? Dat heeft te maken met de hoeveelheid zoninstraling. Sterker nog: als een zonnesysteem té heet wordt, is de opwek niet optimaal. Hieronder hebben we nog een aantal andere interessante weetjes voor u op een rij gezet.

Jaaropbrengst zonnepanelen in 2018 tot 25% hoger  

De beste maanden in 2018 waren mei, juni en juli. "Gedurende 2018 brachten zonnepanelen vergeleken met het langjarig gemiddelde van 1981 tot 2010 zo'n tien tot vijfentwintig procent meer op, afhankelijk van waar je woont in Nederland. De landelijk gemiddelde meeropbrengst in 2018 t.o.v. 1981-2010 is 18,9 procent" aldus onderzoekers van de Universiteit Utrecht (bron).

Groei van zonne-energie zorgt ook in 2019 voor zonnestroomrecords

Nu steeds meer mensen zonnepanelen nemen, stijgt de energie die uit zonnestroom wordt opgewekt. Zo groeit ook het aandeel zonnestroom in Nederland in de totale energiemix. Een paar ontwikkelingen:

  • In totaal is in april 2019 in Nederland 2,1 PJ zonne-energie geproduceerd. Dat was voldoende om deze maand de volledige stad Amsterdam, met alle toebehoren, van hernieuwbare elektriciteit te voorzien (bron).
  • Het totale geïnstalleerde zonnestroomvermogen groeide in 2018 met maar liefst 46%. De Nederlandse markt groeide in 2018 bijna twee keer zo hard als de wereldwijde markt (bron).

Inzicht in potentie en werkelijke opwek van zonnepanelen

Om er zeker van te zijn dat de zonnepanelen die wij verhuren genoeg opbrengen, monitoren we zelf ook steeds de prestaties van de geïnstalleerde zonnesystemen. Via slimme monitoring koppelen we de werkelijk opgewekte energie met de informatie die wij hebben over de actuele zoninstraling per zonnesyteem en adres. Zo kunnen we de service, het onderhoud en de reparatie bieden die past bij zonnepanelen verhuur

Nederland is een ideaal land voor zonnepanelen: er is voldoende zon en het is niet te warm.

Zonnepanelen huren?

Bent u benieuwd of u zonnepanelen kunt huren en hoeveel panelen er op uw dak passen? Doe dan de eerst de Zonnepanelen Check. Zo weet u direct uw maandelijkse huurbedrag en wat het u oplevert.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat u heel wat vragen heeft voordat u zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust uw tijd. Wij helpen u alvast met onderstaande artikelen. 

Interessant artikel?