Welke stroomleverancier kiezen

Welke stroomleverancier kiezen? 5 tips voor de juiste keuze.

Een stroomleverancier kiezen zonder dat u weet waarop u moet letten, kan een hele klus zijn. Want welke stroomleverancier is de beste? Of de goedkoopste? Of de groenste? Hieronder geven we u 5 tips om u te helpen met uw keuze voor een stroomleverancier die bij u past.

Stroom aanvragen

Bekijk onze energie-acties

5 tips bij uw keuze voor een stroomleverancier

1. De beste stroomleverancier voor ú

Goed om te weten bij uw keuze voor een nieuwe stroomleverancier: we verzorgen allemaal dezelfde stroom. Als u dus wilt weten welke energieleverancier voor u de beste is, kijkt u naar andere aspecten. Bijvoorbeeld naar de kwaliteit van service of de betrouwbaarheid van de stroomleverancier. Vraag uzelf dus af wat ú belangrijk vindt bij het kiezen van een nieuwe stroomleverancier.

2. Prijzen vergelijken doet u zo

We begrijpen dat u prijzen vergelijkt als u een stroomleverancier gaat kiezen. Verborgen kosten liggen op de loer, dus we delen graag een paar tips die van pas kunnen komen bij het vergelijken van stroomprijzen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u met uw werkelijke verbruik vergelijkt in plaats van gemiddeld verbruik. Zo krijgt u een beter inzicht in de werkelijke kosten. Andere belangrijke vragen als u wilt weten welke stroomleverancier u het beste kunt kiezen:

  • Is het welkomstcadeau dat u bij uw contract krijgt echt een cadeau of betaalt u er zelf voor met een hogere stroomprijs?
  • Betaalt u straks een vaste of variabele prijs?
  • Hoe lang loopt het contract?

Allemaal goed om te weten vóórdat u een keuze maakt.

Meer tips om energieprijzen te vergelijken

3. Groen idee: elektriciteitsleverancier kiezen op basis van duurzaamheid

Vindt u het belangrijk dat uw elektriciteitsleverancier op een slimme manier bijdraagt aan de transitie naar duurzame energie? Een elektriciteitsleverancier kiezen op basis van duurzaamheid is dan helemaal geen gek idee. Heel logisch, want net als wij wilt u dat steeds minder energie met fossiele brandstoffen wordt opgewekt. Bij uw keuze voor een leverancier voor uw elektriciteit  kunt u kijken welke toekomstvisie op duurzame energie uw nieuwe leverancier heeft. En hoe groen is de groene stroom die wordt aangeboden? Benieuwd hoe wij tegen duurzame en groene energie aankijken? Bekijk onderstaande video.

4. Let bij het overstappen naar andere stroomleverancier ook op de kwaliteit van de service

Is uw nieuwe stroomleverancier er ook als er eens iets misgaat? Juist dan is het belangrijk dat u erop kunt rekenen dat alles netjes wordt opgelost. We begrijpen dus dat de kwaliteit van de klantenservice ook meespeelt bij uw keuze voor een andere stroomleverancier. Zijn de medewerkers goed bereikbaar? Werkt de website naar behoren en vindt u makkelijk wat u zoekt? Dat scheelt u veel tijd als u eens een prettige service nodig heeft. Overstappen naar ons als stroomleverancier is trouwens eenvoudig en zo geregeld. Wij maken alles netjes voor u in orde.

Meer over overstappen naar Nuon

5. Check de actuele aanbiedingen

Grote kans dat u denkt: welke stroomleverancier moet ik kiezen als ik een mooie energie-actie wil? Logisch! Zeker als u ook bovenstaande tips meeneemt bij uw keuze voor een nieuwe stroomleverancier.

Bekijk onze aanbiedingen

Kiest u voor stroom van Nuon? Wij zijn er altijd.

Eerlijk is eerlijk, wij hopen natuurlijk dat u in uw zoektocht naar de beste stroomleverancier voor ons kiest. En dan zorgen we ook voor u, daar kunt u van op aan. Wilt u direct alleen stroom afsluiten bij ons? Groen of grijs? Of toch met gas erbij? U krijgt bij ons een goed advies en alle keuze. 

Stel uw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Wat is groene stroom?

Groene stroom is vooral een kwestie van keuzes maken. We kiezen voor groene stroom die wij zelf in Nederland opwekken. Bijvoorbeeld met zonne-energie of windenergie.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?