Energieleverancier kiezen

Welke energieleverancier kiezen? 5 tips voor de beste keuze.

Een energieleverancier kiezen kan best een gedoe zijn, dat weten we. Zeker als u het voor het eerst doet of niet goed weet waar u op moet letten. Welke energieleverancier moet u kiezen als u de goedkoopste wilt? En welke energieleverancier als u gaat voor groene energie? Hieronder 5 tips die u helpen kiezen.

Stel uw energieproduct samen

5 tips bij uw keuze voor een nieuwe energieleverancier

1. Weet wat ú belangrijk vindt

Goed om te weten bij uw keuze voor een nieuwe energieleverancier: we leveren allemaal dezelfde stroom en hetzelfde gas. Als u dus wilt weten welke energieleverancier voor u de beste is, kijkt u naar andere eigenschappen. Bijvoorbeeld naar de kwaliteit van service of de betrouwbaarheid van de leverancier. Vraag uzelf dus af wat voor ú belangrijk is.

2. Prijzen vergelijken doet u zo

We begrijpen dat u prijzen vergelijkt als u een energieleverancier gaat kiezen. Verborgen kosten liggen op de loer, dus we delen graag een paar tips die van pas kunnen komen bij het vergelijken van energieprijzen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u met uw werkelijke verbruik vergelijkt in plaats van gemiddelde verbruik. Zo krijgt u een beter inzicht in de werkelijke kosten. Andere belangrijke vragen: is het welkomstcadeau dat u bij uw energiecontract krijgt echt een cadeau of betaalt u er zelf voor met een hogere energieprijs? Betaalt u straks een vaste of variabele prijs? Hoe lang loopt het contract? Allemaal goed om te weten vóórdat u een keuze maakt.

Meer tips om energieprijzen te vergelijken

3. Groen idee: energiemaatschappij kiezen op basis van duurzaamheid

Vindt u het belangrijk dat uw energiemaatschappij op een slimme bijdraagt aan de transitie naar duurzame energie? Een keuze op basis van duurzaamheid is dan helemaal geen gek idee. Heel logisch, want net als wij wilt u natuurlijk leven in een schonere wereld. Bij het kiezen van een energiemaatschappij kunt u dan letten op de toekomstvisie van de leverancier op duurzame energie. En hoe groen is de groene stroom die wordt aangeboden? Benieuwd hoe wij tegen duurzame en groene energie aankijken? Bekijk onderstaande video.

4. Let ook op de kwaliteit van de service

Is uw nieuwe energieleverancier er ook als er eens iets misgaat? Juist dan is het belangrijk dat u erop kunt rekenen dat alles netjes wordt opgelost. Best logisch dus dat de kwaliteit van de klantenservice ook meespeelt bij uw keuze voor een energieleverancier. Zijn de medewerkers goed bereikbaar? Werkt de website naar behoren en vindt u makkelijk wat u zoekt? Dat scheelt u veel tijd als de klantenservice eens nodig heeft.

5. Check de actuele aanbiedingen

Grote kans dat u denkt: welke energieleverancier moet ik kiezen als ik een mooie energie-aanbieding wil? En daar is helemaal niks mis mee. Zeker als u ook bovenstaande tips meeneemt bij uw keuze voor een nieuwe energieleverancier.

Bekijk onze aanbiedingen

Energie kiezen van Nuon? Wij zijn er altijd.

Eerlijk is eerlijk, wij hopen natuurlijk dat u voor ons kiest. En dan zorgen we ook voor u, daar kunt u van op aan. Wij luisteren naar uw wensen en verzorgen graag uw gas en/of stroom. Wilt u groene of grijze stroom? Als u besluit te kiezen voor energie van Nuon krijgt u goed advies en alle keuze. 

Stel zelf uw energieproduct samen

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij uw wensen past en stel direct uw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?