Warmtepomp vergelijken

Warmtepomp vergelijken

Wilt u de warmtepomp vergelijken met andere duurzame oplossingen? Dat begrijpen we. Gaat het u om de prijs, het rendement of om de verlaging van uw CO2-uitstoot? Onze tip: vergelijk warmtepompen niet alleen op prijs, maar ga voor een degelijk advies op maat. Onze collega’s van Feenstra adviseren u graag, maar het begint met een Warmtepompcheck. Hiermee weet u binnen 1 minuut of uw woning geschikt is.

Doe de Warmtepompcheck

Meer dan een energieleverancier

We willen meer zijn dan uw energieleverancier. We verzorgen niet alleen gas en stroom, maar helpen u ook op weg naar een duurzamer leven. Wilt u uw CO2-uitstoot verlagen? Dat kan op allerlei manieren. Denk aan isolatie van uw woning of het plaatsen van zonnepanelen om uw eigen groene stroom te kunnen maken. Maar ook het gebruik van stadswarmte of de installatie van een warmtepomp kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Warmtepomp vergelijken met andere oplossingen: waar begin je?

Wilt u de aanschaf van een warmtepomp vergelijken met andere duurzame maatregelen die er uiteindelijk voor zorgen dat u geen gas meer nodig heeft? Oplossingen om duurzamer te gaan wonen kunnen zijn:

  • Isolatie: zeker in een oudere woning is isolatie waarschijnlijk de eerste stap richting gasloos wonen. Dit kan door middel van: dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie of de plaatsing van HR++-ramen of nieuwe buitendeuren.
  • Lagetemperatuurverwarming: denk aan vloerverwarming of speciale radiatoren en convectoren.
  • Koken op inductie: met inductieplaten heeft u geen gas meer nodig op te koken. Bij inductie gaat u efficiënt om met warmte. U verwarmt alleen de pan en wat daarin zit.
  • Zonnepanelen: wek uw eigen stroom op.
  • Zonneboiler: gebruik de zon om warm water te maken voor bad en douche.

Goed om te weten: voor de meeste van bovenstaande oplossingen geldt dat ze alleen onder bepaalde omstandigheden goed werken voor de verlaging van uw CO2-uitstoot. Soms adviseren we alleen een combinatie van maatregelen. Als uw woning niet goed geïsoleerd is, dan heeft de installatie van een warmtepomp nog niet zoveel zin. Duurzamer wonen realiseert u met een stappenplan. Isolatie is vaak een goed begin. 

U begrijpt nu vast dat het niet zo zinvol is om een warmtepomp te vergelijken met andere duurzame oplossingen op prijs of rendement. Vaak werken de maatregelen juist beter als ze gecombineerd worden. Vraag daarom altijd een advies op maat.

Tip: vergelijk warmtepompen niet alleen op prijs

Natuurlijk is de prijs van een warmtepomp belangrijk. Zeker omdat de aanschaf een flinke uitgave is. Toch is ons advies: vergelijk warmtepompen niet alleen op prijs. Prijzen en kwaliteit van verschillende types lopen flink uiteen. Het is dus slim om een goed advies in te winnen. ‘Wij smeren je niet even snel online een warmtepomp aan, omdat we die zo graag willen verkopen,’ vertelt Wouter Wolfswinkel, duurzaamheidsontwikkelaar bij Nuon. ‘Wij vinden dat de aanschaf van een warmtepomp vraagt om betrouwbaar advies op maat en dat geven we dan ook.’

Klaar voor een warmtepomp? Check het binnen 1 minuut.

Als u uw CO2-uitstoot wilt verlagen en in het klimaat wilt investeren, kan de installatie van een warmtepomp een mooie stap zijn. Wel is het zo dat een warmtepomp pas écht interessant wordt als uw woning aan een aantal voorwaarden voldoet. Voordat u aan de slag gaat met het vergelijken van warmtepompen is het dus goed om te weten of uw woning geschikt is. Met de Warmtepompcheck van onze collega’s bij Feenstra weet u het binnen 1 minuut.

Doe de Warmtepompcheck

Binnen één generatie fossielvrij

Als klant van Nuon wordt u elke dag een beetje 'groener'. Daar hoeft u niets voor te doen. Wij werken hard aan duurzame oplossingen zodat we binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof zijn.

Interessant artikel?