Wanneer overstappen energieleverancier?

Wanneer overstappen naar een andere energieleverancier?

Wilt u weten wanneer u het beste kunt overstappen naar een andere energieleverancier? Als uw contract afloopt, kunt u overstappen naar een nieuwe energieleverancier wanneer u maar wilt. Dit hoeft dus niet aan het einde van het jaar. Veel mensen overwegen het overstappen als ze een mooi aanbod krijgen en dát begrijpen we.

Bekijk onze aanbiedingen

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Bekijk uw opties in de volgende situaties:

Situatie 1: overstappen naar een nieuwe energieleverancier als uw huidige contract bijna afloopt

Loopt uw contract bijna af? Dan kunt u alvast overstappen naar een nieuwe energieleverancier als u wilt. Uw nieuwe contract gaat dan gewoon pas in als het oude afloopt.

Situatie 2: overstappen naar een andere energieleverancier als uw huidige contract nog loopt

Wanneer u overstapt naar een andere energieleverancier als uw contract nog loopt, heeft u kans dat u een boete moet betalen. Dat is natuurlijk vervelend. Daarom vergoeden wij deze boete graag voor u. We vertellen u graag meer over de spelregels die hieraan verbonden zijn.

Situatie 3: overstappen naar een andere energieleverancier als uw huidige contract voor onbepaalde tijd loopt. 

Heeft u geen contractverplichtingen meer? Goed nieuws: u kunt gaan en staan waar u maar wilt. U kiest zelf een energieleverancier die bij u past en stapt eenvoudig over. Als u naar ons overstapt, zetten we graag een stapje extra voor u. Dit mag u gerust van ons verwachten:

  • We regelen uw overstap van energieleverancier.
  • Met de Nuon App heeft u makkelijk grip op uw verbruik.
  • Met de gratis energiescan krijgt u persoonlijk bespaaradvies bij u thuis, via uw smartphone.
  • U spaart voor cadeaus en korting op energiebesparende producten met Nuon Exclusief.
  • Met Nuon Blijven Loont ontvangt u 5% korting op de variabele leveringskosten van stroom. Oplopend tot 25%.

Bekijk onze energie-acties

Energieleverancier kiezen bij verhuizing

Gaat u samenwonen of heeft u een nieuw huis gekocht? Gefeliciteerd, op naar een nieuwe fase! Wist u dat u dat een nieuwe energieleverancier kiezen bij een verhuizing vaak helemaal  niet nodig is? Uw energiecontract verhuist namelijk gewoon met u mee. Het enige dat u hoeft te doen is: uw verhuizing doorgeven. Verloopt uw energiecontract en vindt u het bij uw verhuizing een mooi moment om naar een andere energieleverancier over te stappen? Dat kan natuurlijk. 

Meer over overstappen naar Nuon

Bekijk onze energie-aanbiedingen

Energieleverancier kiezen bij nieuwbouw

Of u nu naar bestaande bouw verhuist of naar nieuwbouw: een energieleverancier kiezen gaat op dezelfde manier. U kiest zelf welke energieleverancier het beste bij uw wensen past. Bij een gloednieuw huis kan het zijn dat u zelf de aansluiting moet regelen voordat u een energieleverancier kunt kiezen. Zeker als u uw huis zelf laat bouwen. Hieronder laten we u zien hoe u dat gaat. 

  1. Vraag de netbeheerder in de regio van uw nieuwe huis om een aansluiting op het energienet te regelen. U kunt dit ook regelen op: mijnaansluiting.nl. De netbeheerder is verplicht u binnen 18 weken aan te sluiten.
  2. Kies een nieuwe energieleverancier. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij helpen u graag met het kiezen van een nieuwe energieleverancier.
  3. Wilt u uiterlijk twee weken voordat u in uw nieuwe huis gaat wonen uw nieuwe energiecontract bij ons aanvragen? Dan zorgen wij ervoor dat de lichten branden als u thuiskomt.

Stel uw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Binnen één generatie fossielvrij

Als klant van Nuon wordt u elke dag een beetje 'groener'. Daar hoeft u niets voor te doen. Wij werken hard aan duurzame oplossingen zodat we binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof zijn.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?