Man belt over zakelijke energietarieven

Tips bij kiezen van zakelijke beveiligingscamera

Een professioneel beveiligingssysteem in uw winkel of bedrijf. Wel zo’n veilig idee. Het aanbod is tegenwoordig alleen zo groot, waar moet u op letten bij aanschaf? Het belangrijkste is dat u kiest wat het beste bij uw situatie past. Wij helpen u graag om door de juiste beveiligingscamera het bos weer te zien.

Analoog of digitaal

De eerste beveiligingscamera's waren analoog en hadden een lage resolutie en weinig instelmogelijkheden. Inmiddels zijn er betere alternatieven te krijgen, de digitale bewakingscamera's. Belangrijk is dan wel een bewakingscamera te kiezen met voldoende megapixels (minstens 1 MP), anders worden de beelden onscherp. En niet alleen het verschil tussen analoog en digitaal maakt uit, ook het verschil tussen de camera’s van tegenwoordig en van 3 tot 5 jaar terug.

Buiten of binnen bewakingscamera

Als u een beveiligingscamera buiten wilt plaatsen, let er dan op dat de camera weerbestendig moet zijn. Een camera voor buiten is te herkennen aan de IP67-classificatie.

Is er weinig verlichting binnen of buiten? Kies dan voor een camera met infraroodverlichting en kijk naar het aantal lux van de camera. Hoe lager de lux, hoe beter de prestatie in het donker.

Bij een camera voor binnen is het nog wel nodig om rekening te houden met tegenlicht in uw winkel of bedrijf. De bewakingscamera moet dan een Backlight Compensation hebben, die voorkomt dat de camera wordt overbelicht.

Goedkoop is duurkoop

Ook dit cliché is waar. Er zijn al camera’s te krijgen vanaf een euro of 60, maar dat zie je meteen terug in de beeldkwaliteit. Toch zonde als u denkt goed te zitten en bij inbraak of diefstal blijkt dat de beelden onbruikbaar zijn. Kies dus niet voor een te goedkope bewakingscamera.

Veiligheid voorop

Een draadloos systeem klinkt handig, maar een bedraad systeem is een stuk veiliger dan wifi. Die laatste kan uitvallen of worden verstoord. Camerabeveiliging met bedrading is aan te raden.
En u wilt natuurlijk niet dat vreemden meekijken met uw camerabeelden. Het is dus belangrijk dat fabrikanten op tijd zorgen voor updates. Zelf zorgt u er ook voor dat de beelden veilig zijn:

  1. Kies voor een goed en moeilijk te raden wachtwoord.
  2. Installeer zo snel mogelijk de beveiligingsupdates.

Beveiligingscamera kopen of huren

Inbraakbeveiliging voor uw bedrijf of winkel is een investering. Vaak wel eentje die het waard is. Kopen kan natuurlijk, maar huren is ook een optie. Dan spreidt u de kosten uit over een langere periode.

Nog meer zaken

Er zijn natuurlijk veel meer zaken waarop u kunt letten bij aanschaf, zoals:

  • Zijn de beveiligingscamera’s te bedienen vanaf een afstandje?
  • Hoeveel opnamecapatiteit heeft het camerasysteem?
  • Vindt de installatie plaats door een expert?
  • Zit er 24/7 service bij?
  • Hoeveel camera’s heeft u nodig?

Hulp van expert

We begrijpen dat niet ieder bedrijf een beveiligingsexpert in huis heeft. Wilt u advies of hulp bij de installatie? De beveiligingsexperts van Feenstra helpen u daar graag bij. De expert inventariseert de inbraak- of diefstalgevoelige punten van uw pand en overlegt met u waar de camera's het beste geplaatst kunnen worden. Zo zorgen we samen voor een optimale positionering van de camera’s. 

Meer weten over energie?

Interessant artikel?