Tips voor een goede werking van uw zakelijke camerabeveiliging

U wilt natuurlijk ook dat uw beveiligingscamera lang mee gaat. Daarom is het belangrijk om uw camera goed te onderhouden en op een juiste manier te gebruiken. We hebben wat tips voor u op een rijtje gezet voor onderhoud en handig gebruik.

Beveiligingscamera schoonhouden

Dat lijkt een open deur, want met een vieze lens krijg je natuurlijk geen goede beelden. Als de camera eenmaal hangt, is het makkelijk om dit punt te vergeten. Dus zet het in uw agenda, een periodieke poetsbeurt van de bewakingscamera. Vooral camera’s die buiten hangen worden makkelijk vies. Schoonmaken kan met een natte doek of speciale reinigingsdoekjes. Controleer ook regelmatig de kabels op scheurtjes en uitdroging. Als het rubber door zonlicht uitdroogt kan de kabel stijf worden en kunnen er kleine breukjes ontstaan.

Bescherm uw camera

Er zijn allerlei middelen om het onderhoud te vergemakkelijken. Spinnenwebben voorkomt u bijvoorbeeld door een anti-spinnenspray. En bij een camera buiten houdt u goed zicht door een speciale anti-regen spray voor bewakingscamera’s. Deze spray laat een transparante, waterafstotende laag achter waardoor water, sneeuw en ijs geen grip meer krijgen.

Om de afdichtingen te beschermen kunt u met een antivriesstift de rubberen onderdelen insmeren, zodat vorst en sneeuw er geen invloed op hebben.

Camerabewaking testen

Test de camera’s regelmatig en kijk of de beelden nog voldoen. Test dit op verschillende momenten op de dag, dus opnames overdag, met schemer en ’s nachts. Dan heeft u ook meer zekerheid of u beeld heeft op het moment dat het echt nodig blijkt.

Maak zichtbaar dat u een beveiligingscamera heeft

Van camera’s gaat een preventieve werking uit. Laat daarom zien dat er bewakingscamera’s zijn in uw pand. Dat geeft een veilig gevoel voor gasten en medewerkers en is afschrikwekkend voor overvallers of dieven.

Vervang camera’s op tijd

De kwaliteit van camerabeveiliging is de laatste jaren heel erg verbeterd. Heeft u nog een oude versie, dan is het aan te raden om een modern systeem aan te schaffen. Dan heeft u scherpere beelden en bijvoorbeeld een app of remote systeem waarmee je de beelden op afstand bekijkt.

Beveilig uw camerabeelden

Uw camera doet het goed. De beelden zijn scherp. Dan is er nog 1 puntje: de beveiliging.

U wilt natuurlijk niet dat iedereen mee kan kijken met uw beelden. Stel daarom een goed wachtwoord in. Zo weet u zeker dat uw beelden alleen voor uw ogen beschikbaar zijn.

Meer weten over zakelijke energie?

Interessant artikel?