slimme verlichting

Slimme verlichting

Met slimme verlichting springen de lampen vanzelf aan als u ’s avonds thuiskomt. Of als het gaat schemeren. U vraagt uw virtuele assistent het licht in de boekenkast fuchsia roze te kleuren en het gebeurt direct. Slimme verlichting kan ervoor zorgen dat u comfortabeler woont en energie bespaart. Dat is tenminste het idee. De toepassingen verschillen van één slimme lamp tot een systeem van zelflerende verlichting door het hele huis.

Domotica: verlichting als startpunt

Domotica is een verzamelnaam voor slimme apparaten die ervoor kunnen zorgen dat u comfortabeler woont of energie bespaart. Met domotica automatiseert u uw huis. Slimme verlichting kan hiervoor een mooi startpunt zijn. Domotica verlichting is namelijk al in vele soorten en prijsklassen te koop. Meestal is het niet al te ingewikkeld om te installeren, maar dit verschilt per fabrikant.

Slimme verlichting: talloze mogelijkheden

We begrijpen dat u wit weten wat de mogelijkheden zijn qua slimme verlichting. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van slimme verlichting:

  • Automatisch inschakelen
  • Dimmen via uw smartphone
  • Kleur past zich aan de muziek aan
  • Beweging activeert de verlichting
  • Verlichting springt aan bij alarm

Er zijn verschillende fabrikanten die slimme verlichting verkopen: als losse lamp of als heel systeem voor domotica licht. Een verbindinsghub, bridge of domoticasysteem koppelt de verlichting aan elkaar zodat u die centraal kunt bedienen.

Slim omgaan met uw bestaande lampen

Bent u enthousiast over het idee van domotica-lampen, maar wilt u eigenlijk met uw huidige lampen een systeem voor slimme verlichting maken? Dat kan. Met slimme stekkers maakt u van uw bestaande verlichting domotica.

Afhankelijk van het soort slimme stekker kunt u:

  • Verlichting aan- of uitzetten via uw smartphone of virtuele assistent.
  • Op uw smartphone zien hoeveel energie het aangesloten apparaat verbruikt.
  • Een tijdschema instellen voor de aangesloten verlichting.

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij uw wensen past en stel direct uw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?