Zonnepanelen Groningen

Zonnepanelen Groningen

Zonnepanelen in Groningen zorgen voor een mooie opbrengst: er is voldoende zon en het is er niet te warm. Juist in Groningen zijn zonnepanelen populair omdat je er schone energie mee opwekt en er interessante subsidieregelingen zijn. Heeft u als Groninger schade door een aardbeving? Dan kan het zijn dat de overheid uw zonnepanelen (deels) betaalt via de waardevermeerderingsregeling.

Zonnepanelen Check

Benieuwd hoe snel u in Groningen uw zonnepanelen terugverdient? Met de Zonnepanelen Check rekenen we dat binnen 12 seconden voor u uit. Wij zorgen voor een schatting van het aantal zonnepanelen dat op uw dak past, hoeveel u kunt opwekken en wat uw prijs zou zijn bij huur of aanschaf.

Zonnepanelen Groningen als compensatie schade aardbevingen

Groningers met een erkende aardbevingsschade van minstens € 1.000,- kunnen met geld van de overheid zonnepanelen laten plaatsen. Dit is geregeld in een waardevermeerderingsregeling. Door deze regeling kunnen gedupeerden een bedrag van maximaal € 4.000,- terugvragen voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Dit staat los van de vergoeding voor hun schade. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze regeling?

Meer over subsidie waardevermeerdering

Btw terugvragen ingewikkeld? Wij hebben een oplossing.

Als particulier kunt u na aanschaf van zonnepanelen uw btw terugvragen bij de Belastingdienst. We begrijpen best dat dit ingewikkeld kan zijn. Daarom hebben we een oplossing: onze partner Alfa Accountants en Adviseurs helpt u kosteloos bij het indienen en begeleiden van uw btw-teruggave. Wel zo netjes.

Subsidie zonnepanelen Groningen

Of u subsidie voor zonnepanelen in Groningen kunt aanvragen, verschilt per situatie. Ook zijn de regelingen per jaar soms weer anders. Voor een actuele check kunt u terecht bij de energiesubsidiewijzer. Naast subsidies bestaan er trouwens ook gunstige leningen voor duurzame aanpassingen aan uw huis. Ook hierover vindt u meer informatie op de subsidiewijzer.

Naar de energiesubsidiewijzer

Genoeg zonuren in Groningen

De provincie Groningen scoort qua zonuren net onder het landelijk gemiddelde (bron: KNMI, 2018). Toch is er een uitstekend rendement te behalen.

Voordelen van het laten plaatsen van zonnepanelen:

Zonnepanelen in Groningen huren kan ook

Het kan nog een stap te ver zijn om uw eigen panelen te kopen. Geen probleem. Dat begrijpen we en daar hebben we een oplossing voor: ook in Groningen kunt u zonnepanelen huren. In de huurprijs zitten de kosten voor het uitzoeken van de beste prijs-kwaliteitverhouding van het materiaal, installatie, monitoring, reparatie én verzekering.

Direct besparen met dank aan de zon

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat u heel wat vragen heeft voordat u zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust uw tijd. Wij helpen u alvast met onderstaande artikelen.

Interessant artikel?