Radiatorfolie met magneettape vermindert gasverbruik

Radiatorfolie met magneettape helpt u gemakkelijk te besparen op uw gasverbruik. Deze besparing ziet u al snel terug op uw energierekening. Hoe radiatorfolie u precies helpt deze besparing mogelijk te maken? Wij leggen het u graag uit.

Radiatorfolie: simpel en effectief

Radiatorfolie is een simpele maar toch erg effectieve oplossingen om te besparen op uw energierekening. Radiatorfolie ziet eruit als zilverfolie en zorgt ervoor dat de warmte die uw radiator uitstraalt niet meer naar buiten kan ontsnappen. Zo benut u de warme van uw radiator effectiever én bespaart u direct op uw gasverbruik.

Hoeveel u precies bespaart, is afhankelijk van hoe je zelf stookt, het rendement van de cv-ketel en de mate waarin isolatie in uw huis aanwezig is. Gemiddeld bespaart u met radiatorfolie ongeveer 10m3 gas per jaar. Is een van de radiatoren bij u in huis voor een raam geplaatst? Dan bespaart u met het gebruik van radiatorfolie nog veel meer. Bij dubbelglas loopt dit op tot ongeveer 25m3 gas per jaar. Bij enkelglas kan dit zelfs oplopen tot 50m3 gas per jaar.

Radiatorfolie vergroot comfort

Wij begrijpen dat u het comfort van een verwarmd huis graag zo snel mogelijk wil ervaren. Radiatorfolie helpt dit mogelijk te maken. Met radiatorfolie voorkomt u namelijk dat tot wel 95% warmtestraling verloren gaat. Doordat deze warmte direct uw kamer instraalt, wordt het een stuk sneller warm in uw huis. Omdat minder warmte verloren gaat, koelt het ook minder snel af. Dit is niet alleen prettig, maar zorgt er ook voor dat uw thermosstaat minder vaak aanslaat.

Radiatorfolie met magneettape: zo werkt het

Radiatorfolie werd vroeger vaak op de muur bevestigd in plaats van op de radiator zelf. Tegenwoordig mag radiatorfolie door nieuwe technieken ook tegen de radiator worden bevestigd. Deze nieuwe technieken zorgen ervoor dat niet 75%, maar 95% van de warmtestraling van uw radiator wordt teruggekaatst.

Wij begrijpen dat u liever geen glimmend radiatorfolie zichtbaar in uw huis hebt hangen. Met de radiatorfolie met magneettape die u via het Nuon Exclusief programma kunt verkrijgen, heeft u hier geen last meer van. Met de magneettape bevestigt u de folie namelijk gemakkelijk aan de achterkant van uw radiator. Op deze manier is de folie niet meer zichtbaar én ervaart u die flinke besparing op uw gasverbruik.

Het verschil tussen radiatorfolie met- en zonder magneettape

Radiatorfolie met magneettape werkt in principe hetzelfde als radiatorfolie zonder magneettape, namelijk als isolatiefolie voor uw radiator. Het verschil tussen deze twee producten zit hem in de gebruiksvriendelijkheid. Radiatorfolie met magneettape bevestigd u gemakkelijk doordat de magneettape het folie als het ware vastklikt aan de radiator. Radiatorfolie zonder magneettape is lastiger om te bevestigen. Deze folie wordt vaak bevestigd met tape aan de muur, of wasknijpers aan de onder- en bovenkant van de radiator.

Radiatorfolie met magneettape plaatst u zo

Radiatorfolie met magneettape mag dan misschien wel makkelijker zijn om te plaatsen, een beetje hulp kan nooit kwaad. Wij begrijpen namelijk dat de manier waarop u het plaatsen van radiatorfolie met magneettape het gemakkelijkste aanpakt, niet per se vanzelfsprekend is. Om u een handje te helpen hebben wij een filmpje opgenomen. Zo helpen wij u graag op weg.

Radiatorfolie kopen? Voordeel met Nuon Exclusief

Ook het aanschaffen van radiatorfolie kent een prijs. Hierdoor doet u er normaal een halfjaar tot een jaar over om de aanschafprijs van radiatorfolie terug te verdienen. Via Nuon Exclusief bieden wij u de Go Green radiatorfolie voor spaarpunten aan. Zo ontvangt u de radiatorfolie gratis en kunt u direct starten met besparen.

De radiatorfolie van Go Green wordt geleverd met een rol magneettape en moet achterop de radiator worden aangebracht. Met één verpakking kunnen gewoonlijk meerdere radiatoren aangepakt worden.

Naar de Go Green radiatorfolie met magneettape

Interessant artikel?