Met een omvormer zet u de energie van uw zonnepanelen om in stroom

Wanneer u stroom opwekt met zonnepanelen, is een omvormer onmisbaar. Deze zorgt er namelijk voor dat uw zonne-energie wordt omgezet in stroom die u in huis kunt gebruiken. Wel zo prettig.

Uw opgewekte stroom in huis gebruiken

De opgewekte stroom of spanning die zonnepanelen leveren is in veel gevallen niet direct geschikt voor gebruik in huis. Zonnepanelen leveren namelijk gelijkstroom en niet de wisselstroom die normale elektrische apparaten gebruiken. U heeft daarom altijd een omvormer nodig die de gelijkspanning omvormt naar wisselspanning.

Om de opgewekte stroom goed om te vormen moet de omvormer zijn afgestemd op het totale vermogen van de zonnepanelen. Om die reden is het meestal niet mogelijk om uw zonnepanelen op een later tijdstip uit te breiden zonder een nieuwe omvormer te kopen. Het totale piekvermogen van de zonnepanelen wordt dan al snel te groot voor de bestaande omvormer.

De beste plek voor uw omvormer

We helpen u graag de juiste plek voor uw omvormer te kiezen. Het beste is om deze te plaatsen op een plek die niet al te stoffig is en waar hij zijn warmte goed kwijt kan. Een krappe, niet geventileerde meterkast is daarom geen goede plek, maar een koele garage bijvoorbeeld wel. Vaak hangen mensen de omvormer op zolder omdat de afstand tussen zonnepanelen en omvormer dan zo kort mogelijk is. Het energieverlies dat kan ontstaan door de kabels is dan zo klein mogelijk.

Moderne omvormers werken heel stil, maar maken altijd wel een beetje geluid. Met name midden op de dag, als de zon het hoogst staat. Het geluid van de omvormer kan hinderlijk zijn in een woon- of werkkamer. Wij raden u daarom aan om een plek te vinden die u niet dagelijks gebruikt.

Ontvang een vrijblijvende offerte

Met de Zonnepanelen Check weet u binnen 12 seconden hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Dat kan. Na het invullen van enkele aanvullende gegevens belt een adviseur van Feenstra u op. Hij maakt een afspraak met u voor een telefonisch adviesgesprek. Tijdens dit gesprek stelt hij een vrijblijvende offerte voor u op.

Doe de gratis Zonnepanelen Check

Zonnepanelen Check

Binnen 12 seconden weet u hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Wij zorgen voor een schatting van het aantal zonnepanelen dat op uw dak past, de investering die nodig is en het rendement.

Interessant artikel?