Legplan zonnepanelen

Een legplan voor zonnepanelen: zo zit het

Met een legplan bepalen we hoe de zonnepanelen op uw dak komen te liggen. Zo’n legplan voor zonnepanelen verzorgen wij voor u. Daarbij houden we rekening met de oppervlakte en de oriëntatie van uw dak. Ook kijken we naar schaduw en eventuele obstakels zoals een dakkapel of een ventilatiepijp. We plaatsen de zonnepanelen horizontaal of verticaal, net wat in uw situatie beter uitkomt. Wat telt is dat het legplan zo optimaal mogelijk gebruikmaakt van uw dak.

Zonnepanelen legplan: nauwkeurige schatting

Na uw offerte-aanvraag, maken we een zonnepanelen legplan voor u. Hierin staat hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en hoe we ze plaatsen. Dat doen we op basis van een luchtfoto van uw huis. Daarop zien we ook de hellingshoek van uw dak. We kunnen zo nauwkeuriger bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft, dan op basis van de gegevens uit de online Zonnepanelen Check. ‘Ideaal is dat we een legplan voor uw zonnepanelen op afstand kunnen maken,‘ vertelt Arjen van der Spek, productmanager Zon bij Nuon. ‘We gebruiken speciale software, luchtfoto’s en hoogtedata om een nauwkeurige schatting te maken.’

Schaduw? Daar houden we met uw legplan rekening mee.

Wanneer er schaduw van een boom of schoorsteen op uw dak valt, betekent dat uw zonnepanelen minder opbrengen. Zonnepanelen zijn meestal - net als kerstverlichting - in serie geschakeld. De zwakste schakel bepaalt dan de hoeveelheid stroom die u opwekt. We begrijpen dat u liever niet wilt dat door schaduw op één zonnepaneel uw hele systeem minder opwekt. In het legplan voor uw zonnepanelen houden we daar dan ook rekening mee. We zorgen ervoor dat er geen zonnepanelen in de schaduw liggen. Een andere oplossing is om voor power optimizers van Solar Edge te kiezen. Hiermee heeft u het probleem van de ene zwakke schakel niet meer, doordat we daarmee alle panelen parallel aan elkaar koppelen.

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

Heeft u nog geen offerte-aanvraag gedaan en bent u benieuwd hoeveel zonnepanelen u nodig heeft? U kunt dat online eenvoudig laten berekenen. Daarbij houden we rekening met een aantal factoren. Om te beginnen kijken we naar de hoeveelheid stroom die u per jaar verbruikt. Bij een gemiddeld huishouden in Nederland is dat zo'n 3.500 kWh per jaar. Ook de beschikbare oppervlakte van uw dak en het vermogen van de zonnepanelen rekenen we mee. Met onze Zonnepanelen Check berekent u binnen 12 seconden hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Na uw offerte-aanvraag maken we een legplan zonnepanelen voor u.

Installatie in een dag

Na ondertekening van de offerte komen we bij u thuis langs voor een schouw. Het zonnepanelen legplan is in die fase al bepaald. Met een schouw bekijken we onder meer waar de omvormer komt en hoe de bekabeling gaat lopen. Binnen enkele weken volgt de installatie en kunt u uw eigen zonne-energie opwekken. Onze collega’s van Feenstra verzorgen de installatie vaak al in één dag. Ze leveren alles werkend voor u op. Wel zo netjes.

Doe de Zonnepanelen Check

5 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Wilt u besparen op energiekosten? Zelf opwekken is dé trend. De meeste Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. Vijf redenen waarom eigen opwek met zonnepanelen zo populair is.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat u heel wat vragen heeft voordat u zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust uw tijd. Wij helpen u alvast met onderstaande artikelen.

Interessant artikel?