6 redenen om ledlampen aan te schaffen

Dat een ledlamp duurzaam is wist u misschien al. Maar ledlampen hebben nog veel meer voordelen. Wij hebben 6 redenen voor het aanschaffen van ledlampen voor u op een rijtje gezet.

1. Ledlampen zijn duurzaam

De ledlamp is bij uitstek een van de meest duurzame lampen om uw huis mee te verlichten. Een ledlamp verbruikt namelijk niet alleen minder energie, maar gaat ook veel langer mee dan andere lamptypes. Zo gaat een gloeilamp ongeveer 1000 branduren mee, een spaarlamp 10.000 branduren, terwijl een ledlamp tot maar liefst 50.000 branduren meegaat. Dit komt neer op een levensduur van 5-10 jaar. Dat is ongeveer vijf keer zo lang als een spaarlamp.

Wij weten dat het vervangen van een lampje voor best wat gedoe kan zorgen. Omdat de ledlamp zolang meegaat, hoeft u deze minder vaak te vervangen. Zo bespaart u uzelf weer wat onnodige moeite.

2. Met ledlamp bespaart u op uw energierekening

Met ledlampen bespaart u flink op uw energierekening. Ten opzichte van gloei- en halogeenlampen bespaart u tot 90% op uw energiekosten. Met spaar- en TL lampen loopt dit op tot een besparing van 40% op uw energie. In de praktijk scheelt dit al gauw een paar tientjes per jaar.

Doordat ledlampen langer meegaan, hoeft u minder vaak lampen aan te schaffen. Dit scheelt ook weer in de kosten voor u.

3. Ledlampen zijn beter recyclebaar

Van de meeste ledlampen is 75% van de onderdelen recyclebaar. Bij traditionele lampen is dit vaak niet het geval. Daarnaast zijn defecte ledlampen geen chemisch afval, maar mogen deze gewoon met het huisafval worden meegegeven. Traditionele lampen horen vaak wel nog bij het chemisch afval. Ledlampen zorgen daarmee voor een daling van het chemisch afval, wat weer tot een lagere CO2 uitstoot in Nederland leidt.

4. Ledlampen geven direct licht

Spaar- of TL lampen hebben wat opstarttijd nodig om tot de volle lichtcapaciteit te komen. Ledlampen geven daarentegen direct vol licht. Zo tast u met een ledlamp niet meer in het duister, maar is alles direct helder zichtbaar.

5. Ledlampen geven voortaan ook sfeerlicht

De eerste ledlamp op de markt leverde erg wit licht. Veel mensen denken dat dit nog steeds het geval is. De technologie achter ledlampen is erg verbeterd in de afgelopen jaren. Hierdoor zijn ledlampen tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei wittinten, van koel blauw tot warm witgeel.

6. Minder warmteontwikkeling bij een ledlamp

Ledlampen geven veel minder warmte af dan traditionele verlichting. Dit komt doordat de ledlamp veel meer energie om weet te zetten in licht, namelijk 80%. Een gloeilamp zet slechts 10% van de energie om in licht, de rest gaat verloren aan warmte. Hiermee is de ledlamp ook direct een stuk veiliger. Zo plaatst u een ledlamp zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over brandgevaar, dichterbij het plafond.

Energiezuinige ledlampen via Nuon Exclusief

Wij helpen graag het duurzaam verlichten van uw huis met ledlampen mogelijk te maken. Het lijkt ons leuk dat zo’n ledlamp dan ook direct een toevoeging is aan uw interieur. Onder het mom ‘over smaakt valt te twisten’ bieden wij via het Nuon Exclusief spaarprogramma ledlampen in verschillende soorten en maten aan. Zo bent u straks in het bezit van een passende ledlamp voor in elke kamer.

De Philips Ledlampenbox

Wij begrijpen dat u voor het verlichten van uw huis meer dan één ledlamp nodig heeft. Toch worden ledlampen meestal per stuk aangeboden. Dit lossen wij voor u op door via het Nuon Exclusief spaarprogramma een ledlampenbox met daarin 6 Philips ledlampen aan te bieden. De box bevat 3x2 ledlampen met verschillende wattages, namelijk: 5,5 watt, 8 wat en 10,5 watt. Deze ledlampen verspreiden warm licht.

Naar de Philips Ledlampenbox

Interessant artikel?