Groene energie vergelijken

Groene energie vergelijken

Wilt u groene energie vergelijken? En waar moet u dan op letten? Geen zorgen. We helpen u graag op weg met tips om groene energie en groene energieleveranciers te vergelijken. Zo maakt u straks de juiste keuze.

Duurzame energie aanvragen

5 tips om groene energie te vergelijken

Voordat u een keuze maakt voor een energieleverancier wilt u vast groene energie vergelijken. Dat begrijpen we. Vergelijk groene energie gerust. Met onderstaande tips zorgen we ervoor dat u weet hoe u dat het beste kunt doen.

1. Check waar de groene stroom vandaan komt

Als u groene energie gaat vergelijken: kijk dan om te beginnen waar de groene stroom vandaan komt. De ene energieleverancier koopt misschien goedkope stroom in en de ander produceert zelf windstroom. Met andere woorden: hoe groen is de groene stroom eigenlijk? Best prettig om te weten als u op zoek bent naar groene energie.

Sommige energieleveranciers kopen grijze stroom in, kopen goedkope groencertificaten of GvO’s in het buitenland. Door de certificaten mogen ze de grijze stroom als groene stroom verkopen. Toch vinden wij deze stroom niet erg ‘groen’ omdat de productie ervan niet bijdraagt aan de duurzame energieproductie in Nederland. Kies liever een groene energieleverancier die eigen groene stroom produceert door middel van water, wind, zon of biomassa.

2. Bedenk of u gas met CO2-compensatie of groen gas wilt

Als u groene energie vergelijkt, kijkt u vast ook naar duurzaam of groen gas. We begrijpen dat ook de prijs daar een rol in speelt. Hieronder leest u meer over groen gas en gas met CO2-compensatie.

Groen gas

Groen gas is duurzaam geproduceerd gas dat u thuis kunt gebruiken. Het wordt geproduceerd door middel van biomassa zoals organisch afval, slib en dierlijke restproducten. Hiermee wordt eerst biogas gemaakt. Wanneer biogas wordt opgewaardeerd door het te zuiveren, krijg je groen gas. Dit gas heeft dan dezelfde kwaliteit als aardgas en kan gewoon het gasnet in. Nadelen zijn dat biogas veel duurder is dan aardgas en dat er nog weinig biogas beschikbaar is. Wij verzorgen op dit moment geen groen gas.

Gas met CO2-compensatie

Wel verzorgen we gas met CO2-compensatie. Hierbij compenseren we uw CO2-uitstoot met het inkopen van certificaten. Zo dragen we bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten in het buitenland. We begrijpen best dat u in de toekomst meer van ons verwacht. Daarom werken we hard aan duurzame oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan stadswarmte waarbij we huizen met restwarmte uit de industrie verwarmen. Ook een warmtepomp kan een mooie oplossing zijn voor wie van het gas af wil.

3. Pas op met groene energieleveranciers vergelijken op basis van bodemprijzen

Wilt u groene energieleveranciers vergelijken op basis van prijs omdat u op zoek bent naar de goedkoopste groene energie? Weet dan dat de goedkoopste niet altijd de beste is en zeker niet de groenste. Let er dus ook op waar de groene energie vandaan komt en of deze écht groen is. Bent u op zoek aantrekkelijke kortingen of een mooi welkomstcadeau bij uw groene energie? Dat begrijpen we. Check wel even of deze korting niet is doorberekend in uw energieprijs. Meer weten? Bekijk onze tips voor het vergelijken van energieprijzen.

4. Kies een groene energieleverancier die duurzame keuzes maakt

Als u groene energie gaat vergelijken is het goed om te weten dat groene energie vooral een kwestie is van keuzes maken. Zo zien wij dat. Let er dus ook op welke keuzes uw nieuwe energieleverancier maakt voor de toekomst en of deze duurzaam zijn. Wij verzorgen momenteel ook nog grijze energie, daar zijn we eerlijk over. Op dit moment kunnen we namelijk nog niet zonder. Er wordt simpelweg nog te weinig groene energie geproduceerd om heel Nederland te voorzien. Wél hebben we een duidelijke ambitie: binnen één generatie willen we vrij zijn van fossiele brandstoffen. Bent u benieuwd hoe we dat gaan doen? Lees meer over hoe we investeren in 100% duurzame energie.

5. Ga voor een soepele overstap

Wilt u groene energie vergelijken omdat u een overstap overweegt? Zo’n overstap is best spannend, dat begrijpen we. Het is belangrijk dat die soepel verloopt. Als u naar ons overstapt, dan merkt u daar eigenlijk niets van. Daar zorgen we voor. Natuurlijk krijgt u nog wel een brief of een e-mail, maar de rest regelen wij. Dit kunt u verwachten:

  1. U stelt uw energieproduct samen en verstuurt uw aanvraag.
  2. We zorgen ervoor dat u binnen een week een e-mail of brief met de bevestiging van uw aanvraag ontvangt. We sturen u dan een welkomstbrief én bevestigen we de ingangsdatum van uw contract. Ook hoort u wanneer we starten met het leveren van energie en uw termijnbedrag.
  3. Na ontvangst van de bevestiging van uw contract heeft u 14 dagen bedenktijd om uw aanvraag te wijzigen of annuleren.

Onze duurzame energie

Groene energie is voor ons energie die opgewekt is uit schone bronnen die nooit opraken. Denk aan de zon, wind en water. Nog niet al onze energie is duurzaam, daar zijn we eerlijk over. Zo verzorgen we ook nog ‘grijze’ stroom en gas. Eén van de redenen hiervoor is dat we simpelweg nog niet genoeg groene energie opwekken voor heel Nederland. Wel werken we toe naar een schonere wereld waarin de energie steeds groener wordt. Daarom investeren we fors om binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof te zijn. U kunt bij ons uw eigen energieproduct samenstellen. Zo duurzaam als u zelf wilt.

Duurzame energie aanvragen

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij uw wensen past en stel direct uw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?