groene energie Nederland

Groene energie uit Nederland

Groene energie uit Nederland is energie die we opwekken uit schone Nederlandse bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan windenergie, zonne-energie en de energie die we opwekken door middel van waterkracht. Duurzaam dus. We vertellen u er graag meer over.

Stel uw energieproduct samen

Kiest u voor groene energie uit Nederland?

Groene energie is voor ons energie die opgewekt is uit schone bronnen die nooit opraken. Denk aan de zon, wind en water. Door te luisteren begrijpen we dat u vragen heeft over hoe onze energie wordt opgewekt. Nog niet al onze energie is duurzaam, daar zijn we eerlijk over. Zo verzorgen we ook nog ‘grijze’ stroom en gas. Eén van de redenen hiervoor is dat we simpelweg nog niet genoeg groene energie opwekken voor heel Nederland. Wel werken we toe naar een schonere wereld waarin de energie steeds groener wordt. Daarom investeren we fors om binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof te zijn.

Groene stroom is bij ons écht groen

Bij ons mag u er gerust van uit gaan dat groene stroom écht groen is. Dat betekent dat we die groene stroom zelf in Nederland opwekken. Wij werken hard aan de ontwikkeling van groene energie en dat doen we graag samen met u. Meer weten? Bekijk onderstaande video.

Nederland & groene energie

Wist u dat 6 tot 7% (CBS, 2018) van de in Nederland verbruikte energie uit hernieuwbare bronnen komt? Er is dus nog wel wat werk aan de winkel als we dat percentage in 2020 op 12% willen krijgen. Dat is namelijk een van de energiedoelen van de overheid als het gaat om Nederland & groene energie. Als u kiest voor groene energie uit Nederland, stimuleert u duurzame energie-oplossingen die bijdragen aan die energiedoelen. We verzorgen uw duurzame energie dan ook met veel plezier.

Klantvraag: wat is sjoemelstroom en hebben jullie dat?

Wij verzorgen zowel grijze als groene stroom, maar sjoemelen doen we niet. Met sjoemelstroom wordt stroom bedoeld die als groene stroom verkocht wordt, maar niet bijdraagt aan duurzame stroomproductie in Nederland. Het gaat met name om bedrijven die goedkope 'grijze' stroom inkopen om fysiek aan hun klanten te kunnen leveren. Daarnaast kopen ze groencertificaten ofwel GvO’s tegen dumpprijzen uit het buitenland. Met die GvO’s mogen ze de stroom die ze verkopen groene stroom noemen. Omdat dit soort groene stroom eigenlijk niet bijdraagt aan duurzame stroomproductie in Nederland wordt dit sjoemelstroom genoemd.

Gas met CO2-compensatie

Wilt u naast groene stroom ook groen gas afnemen? Wij verzorgen aardgas en zoals u weet is dat niet duurzaam. Wel verzorgen we gas met CO2-compensatie. Hierbij compenseren we uw CO2-uitstoot met het inkopen van certificaten. Zo dragen we bij aan investeringen in duurzame en innovatieve energieprojecten in het buitenland. Als u op zoek bent naar groene energie uit Nederland, begrijpen we best dat u meer van ons verwacht. Daarom zoeken we hard naar duurzame oplossingen en alternatieven voor gas. Denk aan warmtepompen of stadswarmte.

Stel uw energieproduct samen

Bij ons stelt u uw eigen energieproduct samen, zo duurzaam als u zelf wilt. Fijn toch? Wilt u alleen groene stroom van Nuon of neemt u er gas met CO2-compensatie bij? Vertel ons wat uw wensen zijn en wij helpen u aan de duurzame energie die bij u past. U bent bij ons verzekerd van een goede prijs.

Stel uw energieproduct samen

Bekijk onze energie-acties

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij uw wensen past en stel direct uw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?