Gas water licht berekenen

Gas, water, licht berekenen doet u zo

Wilt u de kosten voor uw gas, water, licht berekenen? Wij helpen u graag om voor uw gas, water en licht de kosten te berekenen en in te schatten. Als u start met de berekening stellen we u een aantal vragen over uw huishouden om een schatting te maken van uw energiekosten.

Bereken uw energiekosten

Bekijk onze energie-acties

Voor gas, water, licht de kosten berekenen

Wat u straks kwijt bent aan kosten voor uw gas, water, licht hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld: met hoeveel personen deelt u een huishouden? Een gezin met 3 pubers verbruikt nu eenmaal meer dan een eenpersoons huishouden. En dat geldt ook voor water.

We helpen u graag om voor uw gas, water en licht de kosten te berekenen. Wel hebben we dan wat gegevens van u nodig. Daarmee kunnen we trouwens alleen helpen om uw energiekosten in te schatten. Water verzorgen we namelijk niet. De kosten hiervoor betaalt u aan het waterbedrijf in uw regio. Wel kunnen we u laten zien wat een gemiddeld huishouden betaalt voor water en hoe uw waterleverancier de prijs opbouwt. Zo kunt u een schatting maken als u gas, water en licht gaat berekenen.

De gemiddelde kosten voor uw waterverbruik

Om gas, water, licht te berekenen heeft u ook een inschatting nodig van de kosten voor uw water. De waterleverancier in uw regio verzorgt uw water en bepaalt ook de prijs die u hiervoor betaalt. De kosten hiervoor kunnen per regio verschillen en zijn als volgt opgebouwd:

  • Kosten voor uw verbruik per m3 water (1 m3= 1.000 liter)
  • Vaste kosten voor beheer en onderhoud van de waterleidingen
  • Belasting op leidingwater
  • 6% btw

Wilt u weten wat een voor u vergelijkbaar huishouden kwijt is aan kosten voor water? Bekijk het op website van het Nibud. 

In 5 stappen uw energiekosten berekenen

Gas en water berekenen begint met een goede schatting van uw energiekosten. Het berekenen daarvan is zo geregeld.

  1. U vult uw postcode en huisnummer in.
  2. Laat ons weten of u stroom, gas of beiden nodig heeft.
  3. Vul uw energieverbruik in of laat ons helpen uw verbruik in te schatten.
  4. Kiest u voor groene of grijze stroom?
  5. Kies de looptijd van uw contract.

Start uw berekening

Bekijk onze energie-acties

Wat is groene stroom?

Groene stroom is vooral een kwestie van keuzes maken. We kiezen voor groene stroom die wij zelf in Nederland opwekken. Bijvoorbeeld met zonne-energie of windenergie.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?