Energienota betalen

De energierekening. We leggen uit hoe die is opgebouwd.

U betaalt de energierekening aan uw energieleverancier. Het lijkt dus logisch dat  het bedrag dat op uw energierekening staat ook voor de energieleverancier is. Toch is dat  niet zo. We lichten het toe.

Uitleg energierekening

Een uitleg energierekening helpt als u energieleveranciers wilt vergelijken. We adviseren u goed naar de specifieke tarieven te kijken zodat u alle afzonderlijke tarieven met elkaar vergelijkt. In Mijn contract, ziet u precies wat u betaalt. Daar vindt u ook de tarieven terug die hieronder vermeld staan.

Zo zorgt u ervoor dat u geen appels met peren vergelijkt.

U betaalt een deel aan ons, uw netbeheerder en de Rijksoverheid

Hier ziet u voorbeeld. Deze verdeling geldt bij een gemiddeld energieverbruik van 2.750 kWh en 1.300 m3.

energietarief3_010719.JPG

Energierekening berekenen? Handig om te weten hoe we een termijnbedrag berekenen

De energierekening berekenen? Dan is het goed om te weten hoe wij uw termijnbedrag berekenen. We leggen het graag uit. Lees verder op: Uw termijnbedrag, samen zorgen we ervoor dat het goed bij u past.

Energierekening berekenen

Niet alleen de tarieven hebben invloed op uw energierekening. Ook uw energieverbruik bepaalt wat u betaalt. We leggen uit welke invloed u zelf heeft op uw energierekening.

Energierekening

U heeft zelf geen invloed op de energietarieven, wel op uw termijnbedrag

Elk jaar, in januari en in juli kunnen de variabele leveringstarieven wijzigen. Soms is het nodig uw termijnbedrag hierop aan te passen. Natuurlijk infomeren wij u dan persoonlijk. zo voorkomen we verrassingen op uw jaarafrekening. Wilt u liever zekerheid. Kies dan voor contract met een vaste prijs. Kijk in Mijn Nuon of er een aanbod voor u klaar staat, of neem contact met ons op. We helpen u graag. 

Zo houdt u grip op uw energierekening

Niet alleen een tariefswijziging, maar ook een verandering in uw energieverbruik heeft invloed op uw energierekening. Daarom is het goed uw termijnbedrag aan te passen zodra uw energieverbruik verandert. Weet u niet precies of uw verbruik veranderd is? Laat u online adviseren. Heeft u Mijn Nuon, dan helpen wij u graag met onze seintjes: een mailtje waarin we aangeven of uw termijnbedrag past bij uw energieverbruik. 

Zo houden we samen grip op uw energierekening.

Energierekening verlagen willen we allemaal

'Energie die je niet verbruikt kost je niets'. Beetje flauw misschien. Maar toch is niet iedereen zich ervan bewust dat je zelf veel invloed hebt op je energierekening. Door minder energie te gebruiken. en door inzicht te krijgen in energieverbruik. Natuurlijk helpen we hier graag bij:

  1. Mijn Verbruik; inzicht in uw energieverbruik
  2. Onze gratis Energiescan; praktische en simpele bespaartips bij u thuis
  3. Online tips om energie te besparen

Nuon energierekening betalen

We begrijpen dat u zelf wilt bepalen wanneer u de energierekening betaalt. Betaalt u met automatische incasso, dan bepaalt u bij ons zélf uw betaaldag. Pas de betaaldatum eenvoudig aan via Mijn gegevens.

Zelf energie opwekken

Natuurlijk is er eerst een investering nodig. Maar daarna is zelf energie opwekken gunstig voor uw energierekening. De zelf opgewekte energie maakt u namelijk meteen zelf op. En heeft u over? Dan kunt u deze energie aan ons terugleveren tegen een aantrekkelijke vergoeding. Lees alles over zonne-energie

Interessant artikel?