Energielabel zoeken

Zoek energielabel eenvoudig online

Sinds 2015 heeft elke woning een voorlopig energielabel gekregen van de overheid. Zo weet iedereen die een huis gaat kopen of huren hoe energiezuinig het huis is. Wilt u uw eigen energielabel weten? Zoek uw energielabel eenvoudig online op via: zoekuwenergielabel.nl.

Energielabel zoeken huurwoning doet u zo

Ook bij de verhuur van een woning is de overhandiging van een energielabel verplicht. De eigenaar moet daarvoor zorgen. Goed om te weten: dat energielabel kan een rol spelen bij het bepalen van de maximale huur. De woning krijgt meer huurpunten naarmate het energielabel ‘groener’ is. De verhuurder kan dus meer vragen voor een energiezuinige woning. Het 'energielabel woning' opzoeken van een nieuw huurhuis kunt u gewoon online doen door uw adres in te vullen op zoekuwenergielabel.nl. Ook kunt u hier het energielabel zoeken van uw eigen woning. 

10 kenmerken die uw energielabel bepalen

 1. Bouwjaar van de woning
 2. Woningtype (bijvoorbeeld: appartement, hoekwoning)
 3. Soort glas
 4. Gevelisolatie
 5. Dakisolatie
 6. Vloerisolatie
 7. Soort verwarming
 8. Soort warmwatervoorziening
 9. Ventilatiesysteem
 10. Zonnepanelen en zonneboiler

Zoekt u oplossingen om uw energielabel te verbeteren? Goede isolatie, een zuinige ketel en het laten plaatsen van zonnepanelen zorgen ervoor dat uw huis energiezuiniger wordt.

Zoek het energielabel van een gebouw

Zoekt u het energielabel van een kantoor, winkelpand of school? Ook van gebouwen kunt u het energielabel online opzoeken. Het kan dan gaan om een:

 • Kantoor
 • School of universiteit
 • Bibliotheek
 • Restaurant
 • Sporthal
 • Supermarkt

Zoek mijn energielabel

Het energielabel van uw woning zoeken kan alleen via de overheid. Na het opzoeken van het energielabel van uw huis, kan het zijn dat u het definitief wilt maken of wilt vernieuwen. Wij vertellen u graag hoe u dat doet. Met uw DigiD kunt u een definitief energielabel online aanvragen. Een deskundige controleert tijdens het aanvraagproces uw gegevens. Dit is bijvoorbeeld een makelaar, energieadviseur of bouwtechnisch specialist. Goed om te weten: u kunt zelf uit een lijst van erkend deskundigen iemand kiezen. 

Nadat de deskundige uw aanvraag met bewijs goedkeurt, krijgt u het energielabel van de woning in uw mailbox. Ook wordt het energielabel geregistreerd in de officiële database op zoekuwenergielabel.nl zodat het altijd op te vragen is. Wel zo prettig.

Energielabel aanvragen

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij uw wensen past en stel direct uw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?