Energielabel woning

Energielabel woning

Een 'energielabel woning' laat een koper of huurder in één oogopslag zien hoe energiezuinig de woning is. De overheid wil er met dit energielabel voor zorgen dat huiseigenaren meer gaan doen om een huis energiezuinig te maken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van dubbel glas of zonnepanelen. Wij vertellen u er graag meer over.

Energielabel checken

Wat is een energielabel?

Energielabel huis verplicht bij verkoop

Goed om te weten: sinds 2008 is een woningeigenaar verplicht een definitief energielabel van het huis te laten zien bij de verkoop of nieuwe verhuur. Zo weet de nieuwe eigenaar of huurder precies waar hij aan toe is. Wel zo prettig, want: hoe energiezuiniger een huis, hoe lager de energierekening. 

Energielabel woning bepaald door 10 kenmerken

 1. Bouwjaar van de woning
 2. Woningtype (bijvoorbeeld: appartement, hoekwoning)
 3. Soort glas
 4. Gevelisolatie
 5. Dakisolatie
 6. Vloerisolatie
 7. Soort verwarming
 8. Soort warmwatervoorziening
 9. Ventilatiesysteem
 10. Zonnepanelen en zonneboiler

Bij uw aanvraag van een definitief 'energielabel woning', krijgt u vragen over bovenstaande kenmerken van uw huis. Zoekt u oplossingen om uw energielabel te verbeteren? Goede isolatie, een zuinige ketel en het laten plaatsen van zonnepanelen zorgen ervoor dat uw huis energiezuiniger wordt. 

Energielabel voor woningen aanvragen doet u zo

Wilt u een energielabel voor woningen aanvragen? Wij laten u graag weten hoe dat gaat. Een voorlopig energielabel voor woningen hoeft u niet aan te vragen. Sinds 2015 heeft elke woning er namelijk een. Maar als u uw woning verkoopt of gaat verhuren heeft u een definitief energielabel nodig. Hieronder laten we u zien hoe u in 5 stappen een definitief energielabel voor uw woning aanvraagt.

Aanvragen energielabel voor woningen in 5 stappen geregeld

Een 'energielabel woning' aanvragen is in 5 stappen geregeld. U kunt gewoon online een energielabel aanvragen voor uw woning.

 1. Log in op energielabelvoorwoningen.nl met uw DigiD.
 2. Controleer de gegevens die over uw woning bekend zijn.
 3. Voeg eventueel documenten als bewijs toe.
 4. Kies zelf uit een lijst erkend deskundigen iemand die het bewijs gaat controleren.
 5. Verstuur uw gegevens.

Nadat de deskundige uw aanvraag met bewijs goedkeurt, krijgt u het energielabel van de woning in uw mailbox. Ook wordt het energielabel geregistreerd in de officiële database op zoekuwenergielabel.nl zodat het altijd op te vragen is. Wel zo prettig.

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij uw wensen past en stel direct uw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?