Energielabel koelkast: dit betekent het label

Het is u misschien al opgevallen dat uw koelkast een energielabel heeft. Of misschien heeft u bij het aanschaffen van uw zelfs koelkast bewust een koelkast met energielabel A gekocht. Slim om hierop te letten, want een energiezuinige koelkast kan u veel kosten besparen. Maar welke koelkasten zijn met de techniek van nu nog energiezuinig? Energielabel A volstaat namelijk niet meer.

Hoger energielabel koelkast: meer besparen op uw energierekening

Is het u opgevallen dat uw koelkast een energielabel heeft? Wellicht hebt u bij de aanschaf van een koelkast bewust voor een duurzame versie gekozen? Slim, met een energiezuinige koelkast bespaart u flink op uw energiekosten en ontziet u het milieu. Welke koelkasten zijn energiezuinig? We geven u graag meer informatie.

Energielabels koelkasten

Op de huizenmarkt is een energielabel A het meest duurzame energielabel. Voor elektrische apparaten zoals een koelkast geldt dat niet. De techniek in deze branche is dynamisch, we zien steeds meer nóg duurzamere energielabels ontstaan. Koelkasten moeten minimaal een A+ label hebben om te mogen worden verkocht. Hebt u een koelkast met een energielabel A, B of zelf C of D? Dan kunt u zeker besparen met de aanschaf van een nieuwe koelkast. Een A+++label is nog zuiniger dan een A+ koelkast. Het verschil tussen deze labels loopt bijvoorbeeld op tot €30 euro per jaar.

Energielabel A+ en milieu

Het is duidelijk dat u met een koelkast met een hoger energielabel zoals energielabel A+ bespaart op uw energiekosten. Daardoor is dit apparaat ook minder belastend voor het milieu, ondanks de fabricagekosten van een nieuwe koelkast. Nog meer goed nieuws; u verdient de aanschaf van de nieuwe koelkast ruimschoots terug door een lange levensduur van gemiddeld 15 jaar.

Interessant artikel?