Energielabel F: hogere energiekosten

Energielabel F is het op een na minst energiezuinige label voor huizen. In een energielabel-F-huis zijn nog weinig energiebesparende maatregelen genomen. Dat is zonde, want op deze manier bespaart u op uw energierekening én bent u minder belastend voor het milieu. In dit artikel leggen wij u uit wat energielabel F is en helpen wij u op weg met het nemen van energiebesparende maatregelen.

Energielabel F huis verspilt veel energie

In een energielabel F woning wordt veel energie verspild. Dit is waarschijnlijk het gevolg van het gemis aan behoorlijk wat energiebesparende maatregelen. Hiermee heeft een energielabel-F-huis wel het voordeel dat u nog een ruime keus hebt uit grote en kleine energiebesparende maatregelen om in uw huis toe te passen. Daarnaast merkt u waarschijnlijk sneller een positief effect dan in een huis waar al veel energiebesparende maatregelen zijn getroffen. Isolatie van de spouwmuur of het aan laten brengen van dubbelglas kan er bijvoorbeeld al voor zorgen dat de temperatuur bij u in huis veel langer comfortabel blijft. Door deze energiebesparende maatregelen te nemen, ontvangt u daarnaast misschien een hoger energielabel voor uw huis.

De energiebesparende maatregelen die u kunt nemen in uw energielabel-F-huis

Aan een huis dat minder energie verspilt bent u ook minder kosten kwijt. Bij grote energiebesparende verbeteringen aan uw huis kan dit oplopen tot honderden euro’s per jaar. Weet u niet goed waar u moet beginnen? In dit artikel sommen we de 10 kenmerken waarop een huis wordt beoordeeld om een energielabel te ontvangen voor u op. Door de punten door te nemen en vast te stellen welke maatregelen wel of juist niet aanwezig zijn in uw huis,  krijgt u een idee van de maatregelen die u nog kunt nemen.

Voor een advies op maat vult u de test in op verbeterjehuis.nl. Na het invullen van deze test ontvangt u een gepersonaliseerd advies over energiebesparende maatregelen die u in huis toe kunt passen. Per maatregel kunt u vervolgens bekijken hoeveel geld u hieraan kwijt bent, hoe lang het duurt om deze investering terug te verdienen en welk effect de maatregel heeft op de energiezuinigheid van uw huis. Zo wordt energie besparen u zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. 

Wat betekent energielabel F?

U vraagt zich misschien af wat energielabel F nu precies betekent. Energielabel F is het op een-na laagste energielabel dat aan uw huis kan worden toegekend. Het energielabel is roodgekleurd en staat voor ‘hoog energieverbruik'. In Nederland wordt er van alles aan gedaan om huizen energiezuiniger te maken. Zo worden nieuwbouwhuizen steeds vaker direct volgens energielabel A normen gebouwd. Hierdoor zijn er steeds minder huizen die een energielabel F hebben. Op dit moment heeft al meer dan 50% van de woonhuizen in Nederland energielabel C of hoger.

Interessant artikel?