domotica in huis

Domotica in huis: 5 opmerkelijke apparaten

Bij domotica in huis kunt u denken aan slimme verlichting of een zelflerende thermostaat. Heel prettig, maar het kan stukken gekker dan dat. ‘Home domotica’ komt voor in allerlei soorten en maten en is soms grappig, bizar, handig of juist totaal onnodig. Nieuwsgierig? Bekijk onderstaande 5 gadgets die u gelukkig niet echt nodig heeft.

5 x opmerkelijke domotica in huis

1. Eindelijk…. een slimme plantenbak

Ondanks de goede voornemens, is niet iedereen even goed in het verzorgen van de planten thuis. Planten hebben natuurlijk op gezette tijden water nodig, maar dat wordt nog weleens vergeten. Slimme domotica in huis biedt dé oplossing: een plantenbak die automatisch voor de bewatering van uw plant zorgt. Zelfs als u op vakantie bent. Zo krijgen uw plantjes precies de juiste hoeveelheid water krijgen en kunt u de gezondheid van uw plant volgen via een app op uw telefoon. Mooie kans om eindelijk eens groene vingers te ontwikkelen. Slimme plantenbakken zijn er van verschillende merken.

2. De vork die voor u zorgt

Geloof het of niet: er bestaat een slimme vork die op Bluetooth werkt. Deze HAPIfork belooft allerlei gezondheidsvoordelen: van gewichtsverlies tot verbetering van de spijsvertering. Wat is het idee achter deze gadget? De vork moet mensen helpen langzamer te eten. Te snel eten is namelijk niet gezond claimt HAPIfork. Wanneer u de vork gebruikt en te snel eet, waarschuwt deze door te gaan trillen of lichtsignalen af te geven. Natuurlijk kunt u via een bijbehorende app al uw data inzien. 

3. Nooit meer een ei bij de buren lenen

Misschien is het niet het eerste gadget waar u aan denkt bij domotica in huis, maar het bestaat wel degelijk: een slimme schaal voor eieren. Het idee? Iedereen maakt weleens mee dat hij plotseling zonder eieren zit. En dan juist op een moment dat er een cake gebakken moet worden. De Quirky Egg Minder belooft een einde aan dit ongemak. U krijgt een pushbericht als uw eieren bijna op zijn en op de schaal zelf kunt u zien welk ei bijna over de houdbaarheidsdatum is. 

4. Home domotica in de slaapkamer

Ligt u regelmatig te woelen omdat u het dekbed te warm vindt terwijl de temperatuur voor uw wederhelft juist perfect is? Smart home domotica in de vorm van een superslim dekbed kan de oplossing zijn. Met de SmartDuvet kunt u namelijk aan de ene kant van het bed een andere temperatuur instellen dan voor de andere kant. Prettig slapen dus. Het dekbed werkt op wifi zodat u het makkelijk instelt met uw smartphone. Maar dat is niet de enige slimme feature van de SmartDuvet. Het dekbed maakt zichzelf namelijk op. Echt? Ja echt!

5. Op afstand voor uw hond zorgen

Honden die alleen thuis zijn kunnen nogal eens de boel op stelten zetten. Hoe zou het zijn om uw hond in de gaten te houden met een slimme 'dog cam' en via uw smartphone te zien wat hij allemaal uitvreet? En is het niet nóg beter als u weet wanneer uw hond blaft, u tegen uw hond kunt praten en hem een hondenkoekje kunt geven als hij braaf is? De Furbo is een superslimme domotica gadget die het allemaal kan. Met deze gadget bent u natuurlijk hard op weg naar u gedroomde domotica-huis.

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij uw wensen past en stel direct uw energieproduct samen.

Meer weten over energie?

Interessant artikel?