cv-ketel of warmtepomp

Cv-ketel of warmtepomp? Wij adviseren u graag.

Kiezen voor een cv-ketel of warmtepomp? Die vraag komen we steeds vaker tegen en dat begrijpen we. Zeker als u een nieuwbouwwoning laat bouwen of uw cv-ketel aan vervanging toe is. Allereerst is het dan goed om te weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp. Met de Warmtepompcheck van onze collega’s bij Feenstra weet u dat binnen 1 minuut.

Doe de Warmtepompcheck

Wat is beter, een cv-ketel of warmtepomp?

Wij vinden het fijn als u er lekker warm bijzit. Op dit moment zorgt in de meeste huishoudens een cv-ketel voor een warm huis en een warme douche. Wel zijn mensen steeds nieuwsgieriger naar duurzame alternatieven. Een cv-ketel verbruikt namelijk gas. Zoals u weet moeten we allemaal minder gas gaan gebruiken omdat dit een fossiele brandstof is die opraakt en door CO2-uitstoot bijdraagt aan de klimaatverandering. Staat u voor de keuze: cv-ketel of warmtepomp? Een warmtepomp zorgt ook voor een warm huis en warm water, maar gebruikt hiervoor minder of geen gas.

De keuze voor een warmtepomp is dus duurzamer. Wél is het zo dat een warmtepomp lang niet in alle woningen een aantrekkelijke oplossing is. Of een warmtepomp rendabel is bij u, hangt onder meer af van:

  • Grootte woning
  • Isolatie woning
  • Type warmtepomp
  • Type verwarming/warmte-afgiftesysteem
  • Uw energieverbruik voor verwarming en warm water
  • Buitentemperatuur en gewenste binnentemperatuur

Hybride systeem: cv en warmtepomp werken samen

Wist u dat als uw huis (nog) niet geschikt is voor alleen een warmtepomp, u vaak wel een hybride warmtepompsysteem kunt nemen? Bij een hybride systeem combineren we een warmtepomp met een zuinige cv- of hr-ketel. Vooral bij bestaande woningen kan dat een mooie oplossing zijn. U bent dan nog niet helemaal van het gas af, maar kunt al flink besparen. De duurzamere warmtepomp verwarmt dan uw woning, maar als het echt nodig is kan de cv-ketel bijspringen. Mooie samenwerking toch?

Meer dan een energieleverancier

We willen meer zijn dan uw energieleverancier. We verzorgen niet alleen gas en stroom, maar helpen u ook op weg naar een duurzamer leven. Wilt u uw CO2-uitstoot verlagen? Dat kan op allerlei manieren. Denk aan isolatie van uw woning of het plaatsen van zonnepanelen om uw eigen groene stroom op te wekken. Maar ook de installatie van een warmtepomp met zonneboiler kan bijdragen aan een duurzame toekomst.

Wat is duurder, een warmtepomp of cv?

Als de keuze warmtepomp of cv puur om de aanschafkosten gaat: een warmtepomp is duurder. Wél gaat u met een warmtepomp waarschijnlijk besparen op uw energiekosten. Uw gasverbruik met een warmtepomp is namelijk lager ten opzichte van een cv-ketel. U verbruikt met een warmtepomp wel meer stroom. Toch bespaart u op uw energiekosten omdat de kosten voor uw gasverbruik meer dalen dan uw kosten voor uw stroom stijgen.

Wouter Wolfswinkel, duurzaamheidsontwikkelaar bij Nuon: 'Ja, een warmtepomp is duurder dan een cv-ketel, maar de aanschaf van een warmtepomp kun je zien als een investering in het klimaat. Een warmtepomp helpt met het terugdringen van uw CO2-uitstoot. En dat is waarvoor we het uiteindelijk doen.’ Ons advies is dan ook om bij de keuze voor cv-ketel of warmtepomp niet alleen naar prijs te kijken.

Klaar voor een warmtepomp? Check het binnen 1 minuut.

Als u uw CO2-uitstoot wilt verlagen is de keuze warmtepomp of cv-ketel eenvoudig. Een warmtepomp is namelijk een stuk duurzamer. Toch is een warmtepomp pas écht interessant als uw woning aan een aantal voorwaarden voldoet. Benieuwd of uw woning geschikt is? Met de Warmtepompcheck van onze collega’s bij Feenstra weet u het binnen 1 minuut.

Doe de Warmtepompcheck

Binnen één generatie fossielvrij

Als klant van Nuon wordt u elke dag een beetje 'groener'. Daar hoeft u niets voor te doen. Wij werken hard aan duurzame oplossingen zodat we binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof zijn.

Onze aanbiedingen & acties

Bekijk welke aanbieding bij uw wensen past en stel direct uw energieproduct samen.

Interessant artikel?