Beste warmtepomp

De beste warmtepomp voor u

Bent u op zoek naar de beste warmtepomp? Dat begrijpen we. Er is zeker verschil in kwaliteit en de beste warmtepomp op de markt vinden, kan een hele klus zijn. In dit artikel vertellen we u waarop u kunt letten. Ook adviseren onze collega’s van Feenstra u graag bij het vinden van de beste warmtepomp in uw situatie.

De beste warmtepomp in uw situatie

Als u duurzamer wilt wonen en uw CO2-uitstoot wilt verlagen, kan een warmtepomp een mooie oplossing zijn. En natuurlijk gaat u dan op zoek naar de beste warmtepomp. Er zijn zeker kwaliteitsverschillen, maar wat de beste warmtepomp is, verschilt ook per situatie.

Zo krijgt u bij een nieuwbouwhuis misschien het advies om voor een ‘all-electric’ warmtepomp te kiezen. Bij een bestaande woning is de situatie weer net even anders, waardoor de beste warmtepomp bijvoorbeeld een hybride warmtepomp is. Wie het heeft over een hybride warmtepomp, bedoelt een hybride systeem. En dat hybride systeem bestaat uit een combinatie van een warmtepomp en hr-ketel. Dit combinatiesysteem zorgt dan voor uw verwarming en warme tapwater.

U begrijpt: de beste warmtepomp voor u is dat dus niet altijd voor een ander. Wel kunnen we in het algemeen iets zeggen over de kwaliteitskenmerken van warmtepompen. Let bijvoorbeeld op:

  • Rendement warmtepomp
  • Verwachte levensduur warmtepomp (en onderdelen)
  • Persoonlijk adviesgeprek en offerte op maat
  • Energielabel warmtepomp
  • Ervaring en betrouwbaarheid installateur
  • Productgarantie: voor welke onderdelen?
  • Installatiegarantie: voor welke werkzaamheden?
  • Onderhoud en servicecontract na de garantieperiode

Ook geluid warmtepomp hangt samen met kwaliteit

Over het geluid van een warmtepomp gaan heel wat wilde verhalen. We begrijpen dan ook dat u liever op zoek gaat naar een stille warmtepomp. Wat ons betreft zou een warmtepomp natuurlijk geen lawaai moeten maken. Een warmtepomp maakt geluid, daar zijn we eerlijk over. Maar de sterkte van het geluid van een warmtepomp is helemaal afhankelijk van de kwaliteit van de pomp en installatie.

Meeste mensen zoeken de beste lucht-waterwarmtepomp

De meeste bestaande woningen die geschikt zijn voor een warmtepomp krijgen het advies om te kiezen voor een luchtgebonden warmtepomp. Bijvoorbeeld een lucht-waterwarmtepomp. Dit type warmtepomp is goedkoper dan een grondgebonden warmtepomp en eenvoudiger te installeren. Een lucht-waterwarmtepomp haalt energie uit de lucht en maakt hier warmte van om leidingen en vloerverwarming mee te verwarmen.

Als u de beste lucht-waterpomp heeft gevonden, is het goed om te weten dat de kwaliteit van de installateur minstens zo belangrijk is als de kwaliteit van de warmtepomp. Onze collega’s bij Feenstra hebben ruime ervaring en zorgen ervoor dat de installatie van uw warmtepomp aan alle richtlijnen voldoet.

Wij smeren je niet even snel online een warmtepomp aan, omdat we die zo graag willen verkopen. De aanschaf van een warmtepomp vraagt om betrouwbaar advies en dat geven we dan ook.

Wouter Wolfswinkel
Duurzaamheidsontwikkelaar bij Nuon

De beste warmtepomp op de markt? Laat u adviseren.

Onze collega’s bij Feenstra adviseren u graag. Zo weet u straks welke warmtepomp de beste warmtepomp op de markt is in uw situatie. Maar eerst is het belangrijk om te weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp. Met de Warmtepompcheck van Feenstra weet u dat binnen 1 minuut.

Doe de Warmtepompcheck

Meer dan een energieleverancier

We willen meer zijn dan uw energieleverancier. We verzorgen niet alleen gas en stroom, maar helpen u ook op weg naar een duurzamer leven. Wilt u uw CO2-uitstoot verlagen? Dat kan op allerlei manieren. Denk aan isolatie van uw woning of het plaatsen van zonnepanelen om uw eigen groene stroom op te wekken. Maar ook het gebruik van stadswarmte, een elektrische auto of de installatie van een warmtepomp kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Binnen één generatie fossielvrij

Als klant van Nuon wordt u elke dag een beetje 'groener'. Daar hoeft u niets voor te doen. Wij werken hard aan duurzame oplossingen zodat we binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof zijn.

Interessant artikel?