Besparing zonnepanelen

Besparing met zonnepanelen: slim en duurzaam

Besparing met zonnepanelen is een duurzame besparing. Zonne-energie is schone energie die nooit opraakt. En het mooie is: zonnepanelen zorgen voor een fikse besparing op uw energierekening. Wilt u uw besparing met zonnepanelen berekenen? Dat is heel eenvoudig en wij helpen u er graag bij.

Besparing zonnepanelen berekenen

Wilt u direct uw mogelijke besparing met zonnepanelen berekenen? Met de Zoncheck rekent u dat binnen 12 seconden uit. U ziet direct hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, hoeveel CO2 u kunt besparen, wat ze kosten en hoe snel u ze terugverdient.

Doe de Zonnepanelen Check

Hoeveel bespaar je met zonnepanelen?

Met 10 zonnepanelen bespaart u al gauw zo’n € 600 per jaar op uw energierekening. Hoeveel u precies bespaart met zonnepanelen, hangt van allerlei factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit en het vermogen van uw zonnepanelen.

Besparing zonnepanelen & milieu

Wist u dat u met zonnepanelen ook CObespaart? Als u onze Zoncheck doet, ziet u direct een schatting van:

  • hoeveel kWh u in uw situatie kunt opwekken
  • welke CO2-reductie u kunt realiseren
  • wat de kosten en opbrengsten zouden zijn bij huren en kopen
  • bij aanschaf: in hoeveel tijd u uw investering kunt terugverdienen 

Doe de Zonnepanelen Check

Besparen met zonnepanelen op uw energierekening

Wilt u weten: hoeveel bespaar ik met zonnepanelen? In de tabellen hieronder zetten we de verwachte besparing op een rij met 6 zonnepanelen, 8 zonnepanelen, 10 zonnepanelen of 12 zonnepanelen. Ook kunt u zelf uw verwachte zonnepanelenbesparing per jaar berekenen met onze Zonnepanelen Check.

 Premium PowerExcellent PowerHigh Power 
Type paneel LG Solar 330 Wp Neon 2 Black AUO BenQ 320 Wp Full Black Trina Solar 295 Wp Full Black
Vermogen in Wattpiek per zonnepaneel 330 Wp 320 Wp 295 Wp
Verwachte gemiddelde besparing eerste jaar met 6 zonnepanelen  € 387 € 375 € 346
Verwachte  besparing eerste jaar met 8 zonnepanelen € 516 € 500 € 461
Verwachte besparing eerste jaar met 10 zonnepanelen € 645 € 626 € 577
Verwachte besparing eerste jaar met 12 zonnepanelen € 774 € 751 € 692

Bovenstaande besparingen zijn gebaseerd op een gemiddelde kWh prijs van € 0,23 en op een gemiddelde zoninstraling op uw dak. Om voor uzelf te berekenen wat u kunt besparen, kunt u bovenstaande bedragen delen door € 0,23 en vermenigvuldigen met uw eigen kWh-tarief.

Wij helpen u graag met de juiste keuze

Bent u er al uit? Wij helpen u graag bij uw keuze. Met de Zonnepanelen Check rekent u binnen 12 seconden uit hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. Ook ziet u meteen hoeveel u kunt opwekken en wat de kosten zijn bij het huren of kopen van zonnepanelen.

5 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Wilt u besparen op energiekosten? Zelf opwekken is dé trend. De meeste Nederlanders kiezen voor zonnepanelen. Vijf redenen waarom eigen opwek met zonnepanelen zo populair is.

Voor wie alles wil weten over zonnepanelen

Door te luisteren weten we dat u heel wat vragen heeft voordat u zonnepanelen aanschaft. Dat begrijpen we, neem gerust uw tijd. Wij helpen u alvast met onderstaande artikelen.

Interessant artikel?