besparing warmtepomp

Besparing met warmtepomp: lekker duurzaam

Nieuwsgierig naar besparen met een warmtepomp? Natuurlijk moeten we eerst weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp. Als dat zo is, kunt u er gerust vanuit gaan dat u met een warmtepomp minder gas verbruikt. Zo levert de warmtepomp een besparing op uw energiekosten op.

Hoeveel besparing met een warmtepomp in huis?

We begrijpen dat u wilt weten hoeveel u kunt besparen met een warmtepomp in huis. Toch is dat lastig te voorspellen. Wat u qua besparing met een warmtepomp u kunt verwachten, hangt namelijk af van heel wat factoren. Denk aan:

  • Grootte woning
  • Energieprijzen
  • Isolatie woning
  • Type warmtepomp
  • Type verwarming/warmte-afgiftesysteem
  • Uw energieverbruik voor verwarming en warm water
  • Buitentemperatuur en gewenste binnentemperatuur

Sommige van bovenstaande factoren staan vooraf vast, andere niet. De grootte van de woning en type warmtepomp zijn vooraf duidelijk. Maar we kunnen niet voorspellen hoe hoog de energieprijzen over een paar jaar zijn of hoe koud het wordt in de winter.

Met warmtepomp besparen op energiekosten

Afhankelijk van bovenstaande factoren verbruikt u met een warmtepomp minder gas of zelfs helemaal geen gas. De warmtepomp haalt namelijk gratis energie uit de lucht of uit de bodem. Wél heeft de compressor van de warmtepomp stroom nodig. Dus als u een warmtepomp in uw huis laat installeren stijgt uw stroomverbruik wel.

Investering in het klimaat

Een belangrijke reden om een warmtepomp te nemen, is om minder aardgas te gebruiken en zo uw CO2-uitstoot te verlagen. Wouter Wolfswinkel, duurzaamheidsontwikkelaar bij Nuon vindt het belangrijk om niet alleen op kostenbesparing te focussen. ‘De aanschaf van een warmtepomp kun je zien als een investering in het klimaat. Een warmtepomp helpt met het terugdringen van uw CO2-uitstoot. En dat is waarvoor we het uiteindelijk doen.’

Meer dan een energieleverancier

We willen meer zijn dan uw energieleverancier. We verzorgen niet alleen gas en stroom, maar helpen u ook op weg naar een duurzamer leven. Wilt u uw CO2-uitstoot verlagen? Dat kan op allerlei manieren. Denk aan isolatie van uw woning of het plaatsen van zonnepanelen om uw eigen groene stroom te kunnen maken. Maar ook het gebruik van stadswarmte, elektrisch rijden of de installatie van een warmtepomp kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Check of uw woning geschikt is voor een warmtepomp

Voordat u uw mogelijke besparing met warmtepomp inschat, is het slim om te checken of een warmtepomp bij u de juiste oplossing is om duurzamer te gaan wonen. Niet alle woningen zijn namelijk geschikt. Met de Warmtepompcheck van onze collega’s bij Feenstra weet u het binnen 1 minuut.

Doe de Warmtepompcheck

Binnen één generatie fossielvrij

Als klant van Nuon wordt u elke dag een beetje 'groener'. Daar hoeft u niets voor te doen. Wij werken hard aan duurzame oplossingen zodat we binnen één generatie 100% vrij van fossiele brandstof zijn.

Interessant artikel?