4x handige energiebesparende producten

Energie besparen is om verschillende redenen een goede zaak. U bespaart niet alleen op uw energierekening, maar zet ook een eerste stap naar een duurzame levensstijl. Maar hoe bespaart u nou gemakkelijk energie? Om u op weg te helpen zetten we vier handige energiebesparende producten op een rijtje.

1. Brennenstuhl stekkerdoos kent vele gebruiksopties

De Brennenstuhl stekkerdoos heeft vijf ingangen die u allemaal afzonderlijk bedient. Zo schakelt u de apparaten die u niet gebruikt per individueel apparaat uit. Op deze manier voorkomt u sluipverbruik. Daarnaast is de stekkerdoos zo ingedeeld dat er ook plaats is voor adapterstekkers. De stekkerdoos is door het gebruik van speciaal kunststof erg sterk. Daarnaast is het met behulp van de kabelhouders en montagegaten mogelijk om de stekkerdoos op verschillende manieren en plekken te bevestigen. Deze stekkerdoos maakt energie besparen dus niet alleen gemakkelijker, maar kan ook op veel verschillende manieren gebruikt worden.

2. Radiator ontluchter met opvangbak - ontluchten zonder geknoei

Een radiator die niet goed warm wordt of een tikkend geluid maakt kan heel vervelend zijn. U kunt dit gemakkelijk verhelpen door uw radiator te ontluchten met een radiator ontluchter. Daarmee is de kous helaas nog niet af. Doordat er water vrijkomt, moet u na het ontluchten van uw radiator in de meeste gevallen met doeken aan de slag om het water op te vegen. De radiator ontluchter met opvangbak vangt het water dat vrijkomt bij het ontluchten op. Zo voorkomt u natte vloeren, nat tapijt en/of natte gordijnen.

U bedient de ontluchter door aan de grote knop aan de zijkant van het apparaatje te draaien. De ontluchter heeft een universele fitting, waardoor deze op alle radiatoren te gebruiken is.

3. Tochtstrip – efficiënt en gemakkelijk

Met een tochtstrip stopt u gemakkelijk die vervelende tocht. Niet alleen comfortabel, maar doordat minder warmte verloren gaat bespaart u ook nog eens op energie. Tochtstrip kopen? Via Nuon Exclusief zijn verschillende tochtstrippen verkrijgbaar. De Ecosavers siliconen tochtstrip kunt u met de dubbelzijdige tape gemakkelijk op elke ondergrond aanbrengen. Het voordeel van een tochtstrip met siliconen is dat dit materiaal erg flexibel is. Zo kunt u de siliconen tochtstrip gerust bij u deur plaatsen zonder dat u bang hoeft te zijn dat deze deur niet meer goed sluit.

Via het Nuon Exclusief spaarprogramma is ook een tochtstrip met E-profiel beschikbaar. Hiermee dicht u gemakkelijk kieren van 1-3 mm. Effectief en gemakkelijk aan te brengen, precies zoals u van een tochtstrip verwacht.

4. Digitale tijdschakelaar helpt energieverbruik apparaten te managen

De EcoSavers digitale tijdschakelaar is een must-have om handig energie te besparen. Met deze digitale schakelklok schakelt u verschillende apparaten aan- en uit op specifieke momenten van de dag. Gebruikt u uw tv alleen ’s avonds? Dan gebruikt u de digitale tijdschakelklok om uw tv alleen ’s avonds in te schakelen. Zo beperkt u het energieverbruik van uw apparaten tot een minimum.

Interessant artikel?