Slim investeren? Investeer in energie besparing!

Wat is slim investeren door energie te besparen?

Door energie te besparen profiteert u van:

  •  Een lagere energienota door energie te besparen
  •  Meer wooncomfort door een tochtvrij, aangenaam binnenklimaat
  •  Energiebesparende maatregelen kunnen bijdragen aan het waardebehoud van de woning
  •  U draagt bij aan een beter milieu

Hoe meer u investeert in energie besparen, hoe meer u profiteert van de voordelen. Het Nationaal Energiebespaarfonds helpt u om te investeren in maatregelen om uw woning energiezuiniger te maken. U kunt met dit fonds gebruik maken van de Energiebespaarlening. Dankzij de lening hoeft u de kosten voor energie besparen niet in één keer op te brengen. Bovendien start u direct met energie besparen tijdens de looptijd van uw lening.

Hoe werkt de Energiebespaarlening?

Particuliere huiseigenaren kunnen een annuïtaire lening afsluiten van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-. Bedragen tot € 5.000,- hebben een looptijd van 7 jaar. Bij bedragen vanaf € 5.000,- is de looptijd 10 jaar. Voor bedragen vanaf € 15.000,- kan er worden gekozen uit een looptijd van 10 of 15 jaar. De rente is vast gedurende de looptijd van de lening. De actuele rente is te vinden op www.ikinvesteerslim.nl/rente. Voor meer informatie of het aanvragen van de Energiebespaarlening gaat u naar www.ikinvesteerslim.nl.

Nationaal Energieakkoord en het Nationaal Energiebespaarfonds

In het Nationaal Energieakkoord zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Door deze afspraken uit te voeren zijn betaalbare en schone energievoorziening, werkgelegenheid en kansen voor Nederland in de schone technologiemarkten het resultaat. Het Nationaal Energiebespaarfonds is één van de initiatieven om energie besparen toegankelijker te maken.

Ruim veertig organisaties, waaronder de overheid, werkgevers, vakbeweging, natuur- en milieuorganisaties, andere maatschappelijke organisaties en financiële instellingen, hebben zich verbonden aan het Energieakkoord voor duurzame groei. Uiteraard is Nuon een van de organisaties die zich heeft verbonden aan dit akkoord.

Nuon en energie besparen

Investeren in energiebesparing is goed voor het milieu, goed voor uw portemonnee en goed voor uw wooncomfort. Nuon stimuleert al jaren actief energiebesparing. Zo is het bedrijf Feenstra, onder andere actief op het gebied van advies, installatie en service voor cv-ketels, cv-ketelonderhoud en isolatie, al sinds 2001 onderdeel van Nuon.