Bespaar op de energiekosten van uw bedrijf

Wij weten dat energiekosten voor bedrijven vaak een belangrijke kostenpost zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om op uw kosten te besparen. Bijvoorbeeld met een slimme inkoopstrategie, zodat u beter om kunt gaan met fluctuerende marktprijzen. Of met subsidies voor energiebesparende maatregelen. Wij zetten de beste tips op een rij.

Tip 1: Richt uw energie-administratie efficiënt in

Wij begrijpen dat administratie een flink deel van uw kostbare tijd kan opslokken. Dan is het prettig wanneer u bepaalde zaken slimmer kunt inrichten, bijvoorbeeld door deze te automatiseren. Zo zorgt u dat u efficiënter werkt en snel veel tijd bespaart. Tijd die u vervolgens weer kunt besteden aan uw onderneming.

5 bedrijven die hebben bespaard op hun energiekosten

Goed voorbeeld doet goed volgen. Bekijk daarom eens hoe andere bedrijven slim besparen op hun zakelijke energiekosten. Zoals PLUS supermarkten, die flink hebben bespaard op administratieve kosten.

Download het artikel

Slim besparen op uw zakelijke energiekosten

Als ondernemer kunt u profiteren van subsidie energiebesparende maatregelen en zo op de kosten besparen. Al onze tips leest u in het artikel over slim besparen op zakelijke energiekosten.

Download het artikel

Minder tijd kwijt aan uw energie-administratie met slimme meters

Slimme meters lezen op afstand het energieverbruik van uw kleinverbruikaansluitingen uit. Daardoor is het niet meer nodig om handmatig meterstanden op te nemen. Zo bent u veel minder tijd kwijt aan uw energie-administratie.

Ook vertellen slimme meters u op elk moment het werkelijke verbruik. Opvallende veranderingen vallen daardoor gelijk op. Zo kunt u beter sturen op energie besparen.

Lees meer over de voordelen van slimme meters

Energiekosten besparen met slimme meters
Energiebesparing met zonnepanelen

Tip 2: Verbruik minder energie

Uw bedrijf heeft een bepaalde hoeveelheid energie nodig om te kunnen functioneren, dat begrijpen wij. Door slimme oplossingen kunt u uw energieverbruik laten dalen. Bijvoorbeeld door voor LED-verlichting te kiezen of door zuinigere koelsystemen te gebruiken. Maar minder elektriciteit afnemen kan ook op een andere, duurzame manier: met zonnepanelen.

In vijf stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

Direct besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd uw bedrijfsvoering verduurzamen. Dat kan met de installatie van zonnepanelen op uw bedrijfspand. Dit vijfstappenplan neemt u aan de hand mee door het proces – van aanvraag tot installatie.

Download het artikel

Tip 3: Bepaal vooraf een slimme inkoopstrategie

Wanneer u zelf uw energie gespreid inkoopt, bent u in controle over de prijs die u betaalt. Kiest u voor risicospreiding, of durft u te wachten en probeert u de optimale prijs te realiseren? Wanneer u vooraf uw inkoopstrategie bepaalt, haalt u het beste resultaat.

In 4 stappen besparen op uw zakelijke energie

U heeft meer invloed op uw zakelijke energiekosten dan u denkt. In dit webinar geven onze experts u een aantal praktische tips.

Bekijk het webinar

Bepaal uw energie-inkoopstrategie

De energiemarkt is altijd in beweging. In deze video ziet u hoe u het beste in kunt spelen op de fluctuerende marktprijzen.

Bekijk de video