Nuon en Vattenfall: wat houdt de samenwerking in voor grootzakelijke klanten?

Nuon en Vattenfall: wat houdt de samenwerking in voor grootzakelijke klanten?

Sinds 2009 is Nuon onderdeel van Vattenfall. Aan alle communicatie met u, zoals facturen en brieven, is ‘Part of Vattenfall’ toegevoegd. Vattenfall is een Europees energiebedrijf van Zweedse oorsprong dat al jaren werkt aan duurzame energieoplossingen.

Wat voor bedrijf is Vattenfall?

Vattenfall is een Zweeds bedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. Vattenfall is groot geworden door het opwekken van duurzame energie met waterkracht. Vattenfall speelt een grote rol op de Europese energiemarkt en richt zich op de kernlanden Nederland, Duitsland en Zweden.

Wat merk ik als grootzakelijke klant van de samenwerking tussen Nuon en Vattenfall?

Er verandert voor u als grootzakelijke klant in de dagelijkse gang van zaken niet zoveel. Uw facturen en het facturatieproces blijven ongewijzigd. Nuon is en blijft een in Nederland geregistreerde organisatie die valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt blijven rekenen op onze dienstverlening en natuurlijk behoudt u uw huidige accountmanager of accountteam.

Door de samenwerking kunnen wij u nog beter adviseren over duurzaamheid en energie-inkoop. We beschikken over één Europese handelsvloer waardoor we blijvend onafhankelijk en met nog meer slagkracht kunnen opereren op een veranderende markt.

Is uw bedrijf actief in meerdere landen in Europa? U kunt bij ons centraal energie inkopen en daarmee kunt u kosten besparen. Neem voor meer informatie en advies over de mogelijkheden voor uw als grootverbruiker contact op met een accountmanager. Wilt u meer informatie en advies over de mogelijkheden voor u als grootverbruiker? Laat een energie-expert contact met u opnemen op een moment dat u het beste uitkomt.

  • Raadpleeg de webpagina 'Wat houdt de samenwerking tussen Nuon en Vattenfall in?' om te lezen wat de samenwerking betekent voor consumenten
  • Raadpleeg de webpagina 'Wat merken mkb’ers en zzp’ers van de samenwerking?' om te lezen wat de samenwerking betekent voor deze ondernemers

Waarom hebben we gekozen voor Vattenfall?

Nuon en Vattenfall vullen elkaar goed aan: door de samenwerking staan we sterker in Europa en kunnen we beter inspelen op de ontwikkelingen op de Europese energiemarkt. Vattenfall heeft veel ervaring op het gebied van duurzaamheid en Nuon en Vattenfall bundelen belangrijke kennis, expertise en ervaring over opwekking en levering van energie.

Nuon en Vattenfall werken samen aan duurzame oplossingen, maar realiseren zich dat een uitgebalanceerde energieportfolio noodzakelijk is. Daarom kiezen we voor een mix van energiebronnen die bestaat uit waterkracht, wind, biomassa, gas, kolen en nucleair.

Wat houdt de samenwerking tussen Nuon en Vattenfall in?

Samen hebben Nuon en Vattenfall meer investeringskracht in een sterk veranderende markt. We kunnen daardoor nieuwe producten en diensten ontwikkelen die aansluiten bij de behoefte van uw grootzakelijke organisatie. Ook hebben we meer mogelijkheden om te investeren in duurzame energieoplossingen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Nuon is samen met Vattenfall de grootste Europese producent van windenergie die opgewekt wordt op land en de op één na grootste producent van windenergie die opgewekt wordt op zee.
  • Als onderdeel van Vattenfall bouwt Nuon momenteel aan Zuidlob. Dat is het grootste windpark op land in heel Nederland. Met 86 windmolens krijgt het park een capaciteit van 1,4 miljard kWh per jaar, waarmee 900.000 mensen of 400.000 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien.
  • Nuon en Vattenfall werken samen op het gebied van e-mobility. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen Vattenfall en Volvo om de hybride Volvo C60 - met elektriciteitsvoorziening - op de markt te brengen. In Amsterdam heeft Nuon het grootste elektrische oplaadnetwerk van Nederland aangelegd.