Veelgestelde vragen over elektriciteits- en gasproducten

Nuon HerPrijs

 • Hoe werkt Nuon HerPrijs?

  Met Nuon HerPrijs profiteert u van de bewegingen op de energiemarkt voor zowel elektriciteit als gas. U bent verzekerd van een vaste prijs én u profiteert van prijsdalingen.

  Zodra de energieprijzen dalen, nemen onze energie-experts contact met u op. U kunt dan direct uw contract verlengen tegen een lagere energieprijs. Dit is al mogelijk met een contractverlenging van drie maanden. Zo behoudt u flexibiliteit en profiteert u nu én in de toekomst van scherpe prijzen.

 • Voor wie is dit product interessant?

  Nuon HerPrijs is interessant voor bedrijven of instellingen die:

  • Direct willen profiteren van dalende elektriciteits- en/of gasprijzen
  • De zekerheid willen hebben van een scherpe vaste prijs voor elektriciteit en/of gas
  • Een elektriciteitsmeter hebben met een capaciteit groter dan 3 x 80 ampère (groter of gelijk aan 50.000 kWh)
  • Een gasmeter hebben met een capaciteit van minimaal 40 m³ per uur (groter of gelijk aan G40 en 30.000 m3 per jaar)

 • Wat gebeurt er met het contract als de energieprijzen stijgen?

  Met een Nuon HerPrijs-contract profiteert u alleen van prijsdalingen en loopt u geen risico bij eventuele prijsstijgingen. Als de energieprijzen stijgen gedurende de contractperiode, dan blijft de lagere energieprijs van kracht, die voor u is vastgezet bij het ingaan van uw energiecontract.

 • Wat is de looptijd van mijn contract na het 'herprijzen'?

  'Herprijzen' is al mogelijk met een verlenging van uw Nuon HerPrijs-contract van minimaal drie maanden. De looptijd van uw nieuwe contract wordt opgeteld bij de looptijd van uw bestaande contract.

 • Wat is het verschil tussen Nuon HerPrijs en Nuon VastePrijs?

  Met Nuon VastePrijs heeft u een vaste energieprijs gedurende de looptijd van uw contract. Voor het aflopen van uw contract krijgt u een nieuw aanbod op basis van de dan gangbare prijzen. Die prijs kan lager zijn, maar ook hoger.

  Met Nuon HerPrijs heeft u een vaste energieprijs, maar kunt u uw contract voor zowel gas als elektriciteit 'openbreken'. Zo vaak u maar wilt. U hoeft hiervoor niets te doen. Wij houden de energiemarkt voortdurend voor u in de gaten en nemen contact met u op zodra het afgesproken prijsvoordeel is behaald. U kunt dan direct profiteren door uw contract opnieuw met minimaal drie maanden te verlengen tegen de lagere prijs. Zo profiteert u van prijsdalingen en heeft u geen last van prijsstijgingen.

Nuon VastePrijs

 • Wat houdt het vastzetten van de energieprijs in?

  Met Nuon VastePrijs zet u het leveringstarief en het vastrecht voor energie vast. Kosten voor btw, energiebelastingen en netbeheer kunt u niet vastzetten, omdat die door de overheid en uw netbeheerder worden bepaald.

  Nuon VastePrijs ontzorgt en is transparant. U heeft geen omkijken naar uw energiecontract en weet waar u aan toe bent.

 • Kan ik de contractduur zelf bepalen?

  Ja, u bepaalt zelf de looptijd van uw VastePrijs-contract. U kunt uw prijs vastzetten voor een contractperiode van 1, 2, 3, 4 en 5 jaar. Onze accountmanagers helpen u graag bij het bepalen van de meest gunstige contractperiode, passend bij uw bedrijfssituatie.

 • Kan ik met een Nuon VastePrijs-contract toch ook profiteren van prijsdalingen?

  Met Nuon VastePrijs heeft u een vaste energieprijs gedurende de looptijd van uw contract. Na afloop van uw contract krijgt u een nieuw aanbod op basis van de dan gangbare prijzen. Die prijs kan lager zijn, maar ook hoger.

  Een variant op dit product is Nuon HerPrijs. Daarmee heeft u ook een vaste energieprijs, maar kunt u uw contract voor zowel gas als elektriciteit 'openbreken'. Zo vaak u maar wilt. U hoeft hiervoor niets te doen. Wij houden de energiemarkt voortdurend voor u in de gaten en nemen contact met u op zodra het afgesproken prijsvoordeel is behaald. U kunt dan direct profiteren door uw contract opnieuw met minimaal drie maanden te verlengen tegen de lagere prijs. Zo profiteert u van prijsdalingen en heeft u geen last van prijsstijgingen.

 • Betaal ik een andere energieprijs als ik vooral 's nachts veel verbruik?

  Om uw energiecontract zo goed mogelijk af te stemmen op uw bedrijfstijden, zijn er voor elektriciteit verschillende prijsvarianten. Zo is er een vaste piek- en dalprijs voor bedrijven die vooral 's nachts en in het weekend veel elektriciteit verbruiken. Voor gas betaalt u wel altijd over het gehele volume een vaste prijs.

 • Kan ik aansluitingen toevoegen of verwijderen?

  Ja, u kunt bij een Nuon VastePrijs-contract tegen dezelfde overeengekomen contractprijs aansluitingen toevoegen of verwijderen, indien u dat van tevoren heeft afgesproken met uw accountmanager. Het is niet nodig om daarvoor aparte contracten af te sluiten.

 • Hoe is de prijs bij VastePrijs Gas opgebouwd?

  Bij Nuon VastePrijs Gas zet u de leveringsprijs van gas vast. De kosten voor uw aansluiting op het gasnet en het transport van gas naar uw bedrijf zijn niet inbegrepen. Deze vergoedingen worden vastgesteld door de overheid en betaalt u aan de beheerder van het gasnet. Daarnaast betaalt u voor uw gasmeter en draagt u energiebelasting af over uw gasverbruik.


Nuon SplitPrijs

 • Kan ik het contract op elk moment van het jaar in laten gaan?

  Nee, Nuon SplitPrijs dient u altijd voor een geheel kalenderjaar af te sluiten. Uw contract start op 1 januari en eindigt op 31 december. Wel kunt u een contract voor meerdere jaren afsluiten met een maximale looptijd van vijf jaar vooruit.

 • Als ik niet dagelijks de energiemarkt kan volgen, kan ik dan wel gespreid inkopen?

  Ja, met Nuon SplitPrijs heeft u de mogelijkheid om in verschillende stappen uw energie in te kopen en daarmee uw inkooprisico te spreiden. Zo kunt u van te voren vastleggen wanneer u wilt dat ervoor u wordt ingekocht.

  Daarnaast kunt ook gebruik maken van de automatische online inkoopstrategie 'Gemiddelde Marktprijs'. U geeft dan zelf aan hoeveel volume over welke periode u automatisch wilt laten inkopen. Het platform koopt dan iedere handelsdag een deel van uw volume in, waardoor u een gemiddelde marktprijs realiseert.

 • Kan ik in één keer het resterende volume inkopen?

  Ja, met Nuon SplitPrijs kunt u zelf bepalen wanneer u uw gehele volume wilt inkopen. Heeft u al eerder een deel van uw volume vastgelegd? Dan kunt u het resterende volume in één keer inkopen.

 • Moet ik het contract altijd online afnemen?

  Nee, u kunt met Nuon SplitPrijs ook kiezen voor gespreide energie-inkoop via onze Markt Expertise Desk.

  U heeft dan geen mogelijkheid om online inzage te hebben in uw ingekochte en openstaande volumes of om online uw eigen aankopen uit te voeren. Wel ontvangt u van onze Markt Expertise Desk een overzicht van uw ingekochte en openstaande volumes via e-mail. Voor het doen van aankopen ontvangt u een voorstel welke u getekend retour dient te sturen.

Overige elektriciteits- en gasproducten

 • Welk energieproduct past het best bij mijn bedrijf?

  Doe de check en ontvang een productadvies op maat. Beantwoord maximaal 6 vragen over uw bedrijfssituatie en uw wensen. Dan weet u binnen 1 minuut welk energieproduct het best past bij uw bedrijf.

 • Wat zijn de fiscale voordelen van een WKK-installatie?

  Gebruikt uw bedrijf energie voor het opwekken van elektriciteit in een warmtekrachtkoppeling installatie met een elektrisch rendement van minimaal 30%? Of heeft u een installatie die elektriciteit opwekt met uitsluitende hernieuwbare energiebronnen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstelling van energiebelasting bij opwekken elektriciteit via WKK-installatie. Deze vraagt u aan via een WKK-verklaring (let op: deze moet u elk jaar vóór 1 januari of vóór aanvang van de levering opnieuw indienen).

 • Heeft een leegstandscontract van Nuon een vaste looptijd?

  Nee, een Nuon LeegstandPrijs-contract heeft een flexibele looptijd. De einddatum wordt niet van te voren vastgesteld en u kunt op elk moment opzeggen. De opzegtermijn is een maand.

 • Kan de levering van energie doorlopen bij mijn leegstaande bedrijfspand(en)?

  Ja, u kunt daarvoor een leegstandscontract met ons afsluiten. Met dit contract bent u in leegstaande pand(en) verzekerd van levering van energie tegen een marktconform tarief, maar kunt u de levering weer snel opzeggen. De opzegtermijn is één maand in plaats van drie maanden.

 • Kan ik een Nuon HandelsPlatform-contract op elk moment van het jaar afsluiten?

  Ja, u kunt op ieder gewenst moment een contract met ons afsluiten voor het verhandelen van energie. De minimale looptijd van een contract voor Nuon HandelsPlatform is 12 maanden.

  Als u de in- en verkoop van energie nu nog via een andere leverancier regelt, dan kan het contract bij ons pas ingaan, nadat uw huidige contract is afgelopen. Het is wel mogelijk om nu alvast op te zeggen en de overstap te regelen.

 • Wanneer kan ik overstappen naar Nuon HandelsPlatform?

  Overstappen naar Nuon HandelsPlatform is mogelijk als u uw energiecontract voor levering of teruglevering hebt opgezegd bij uw huidige energieleverancier.

  U kunt dan direct aansluitend op uw huidige (opgezegde) contract gebruikmaken van Nuon HandelsPlatform. Voorwaarde is wel dat u de overstap tijdig regelt (minimaal één maand voor de ingangsdatum), zodat wij tijd genoeg hebben om het platform voor u te configureren.


Bel mij

Heeft u meer vragen over onze producten?

Bel 088 098 15 61. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.

Veelgestelde vragen over elektriciteits- en gasproducten

Welk energieproduct past bij uw bedrijf?