Nuon grootzakelijke meterstanden doorgeven

Meterstanden en verbruik

Meterstanden geven inzicht in uw verbruik en vormen de basis voor uw factuur. Daarom is het belangrijk dat wij over de juiste meterstanden beschikken. Met onze online service regelt u uw energiezaken zelf en ziet u waar u mogelijk kunt besparen.

Meterstanden doorgeven

Hoe u de meterstanden doorgeeft, hangt af van uw aansluitingen. Heeft u een grootverbruikaansluiting met een telemetriemeter of een gasaansluiting met een G2C-profiel? Dan hoeft u zelf niets te doen. Het meetbedrijf leest de meterstanden dan op afstand voor u uit of neemt deze handmatig op.

Heeft u daarnaast ook een kleinverbruikaansluiting? Dan ontvangt u van ons per e-mail een uitnodiging om de meterstanden door te geven. Uw kleinverbruik slimme meter wordt door ons uitgelezen, ook hiervoor hoeft u niks te doen.

Wat is een G2C-profiel?

Een G2C-profiel is een grootverbruikaansluiting met een jaarverbruik van minder dan 170.000 m3, zonder uitlezing op afstand (telemetrie).

Heeft u een vraag over de tarieven voor energiebelasting?

Bel ons gerust. U bereikt ons op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Altijd inzicht in uw verbruik

Heeft u een grootverbruik-telemetrie-aansluiting? Met onze online service heeft u inzicht in het gas- en elektriciteitsverbruik van uw grootverbruikaansluitingen.

Heeft u al toegang tot onze online service? Dan kunt u direct inloggen.

Uw verbruiksoverzicht

Op uw maandfactuur voor grootverbruik elektriciteit vindt u op de laatste pagina een overzichtelijke grafiek met het totale maandverbruik van de afgelopen maanden. Als u een kleinverbruikaansluiting heeft, ontvangt u maandelijks of per kwartaal een voorschotfactuur. Kijk ook op de pagina Toelichting op uw factuur voor een uitleg van alle onderdelen op uw energiefactuur.

Tip: heeft u niet alle facturen bij de hand, tel dan een zomer- en wintermaandfactuur bij elkaar op en vermenigvuldig de uitkomst met zes. U vindt het gecontracteerd vermogen in kWh op de factuur van uw netbeheerder.

Uw voorschotbedrag kan per jaar veranderen

Elk jaar gelden nieuwe energiebelastingtarieven. Om verrassingen te voorkomen op uw jaarfactuur, is altijd het nieuwe energiebelastingtarief verwerkt in uw voorschotbedrag. Daardoor wijkt uw januari-factuur mogelijk af van uw voorgaande facturen. Bekijk de actuele energiebelastingtarieven.

Factureren op basis van uw werkelijke verbruik

Slimme meters lezen op afstand het energieverbruik van uw kleinverbruikaansluitingen uit. Daardoor is schatten niet meer nodig en kunt u factureren op basis van werkelijk verbruik.