Nuon grootzakelijke meterstanden doorgeven

Meterstanden en verbruik

Meterstanden geven inzicht in uw verbruik en vormen de basis voor uw factuur. Daarom is het belangrijk dat wij over de juiste meterstanden beschikken. Met onze online service regelt u uw energiezaken zelf en ziet u waar u mogelijk kunt besparen.

Hoe geeft u de meterstanden aan ons door?

Hoe u meterstanden doorgeeft, hangt af van uw aansluitingen. Voor uw grootverbruikaansluiting met telemetriemeter of gasaansluiting met G2C-profiel hoeft u niets te doen. Het meetbedrijf leest de standen op afstand uit of neemt deze handmatig op. Heeft u ook een kleinverbruikaansluiting? Dan vragen we u per e-mail om uw meterstanden. Slimme meters lezen we automatisch uit.

Wat is een G2C-profiel?

Een G2C-profiel is een grootverbruikaansluiting met een jaarverbruik van minder dan 170.000 m3, zonder uitlezing op afstand (telemetrie).

We helpen uw meters sneller te verslimmen

Eind 2020 plaatsen de netbeheerders bij kleinverbruikaansluitingen overal slimme meters. Daardoor is het niet meer nodig om handmatig meterstanden op te nemen en dat levert u verschillende voordelen op.

Nu al over op slimme meters? Dat kan

Factureren op basis van werkelijk verbruik

Hoe houdt u uw zakelijk energieverbruik in het oog?

Op uw energiefacturen vindt u een verbruiksoverzicht van uw groot- en kleinverbruikaansluitingen. Daarnaast geeft onze online self-service een actueel inzicht in uw verbruik per maand. Bel 088 363 79 00 voor toegang tot onze online self-service. Of vraag het aan uw accountmanager. Heeft u al toegang? Dan kunt u direct inloggen.

6 oorzaken van een hoger energieverbruik

Komt u met uw zakelijke energierekening hoger uit dan verwacht? Dat kan een grote tegenvaller zijn. Hoog energieverbruik kan verschillende oorzaken hebben.

Lees het artikel

Het verbruiksoverzicht op uw energiefacturen

Op uw maandfactuur voor grootverbruik elektriciteit vindt u op de laatste pagina een overzichtelijke grafiek met het totale maandverbruik van de afgelopen maanden. Als u een kleinverbruikaansluiting heeft, ontvangt u maandelijks of per kwartaal een voorschotfactuur.

Tip: heeft u niet alle facturen bij de hand, tel dan een zomer- en wintermaandfactuur bij elkaar op en vermenigvuldig de uitkomst met zes. U vindt het gecontracteerd vermogen in kWh op de factuur van uw netbeheerder.

Kijk hoe uw energiefactuur is opgebouwd

Uw voorschotbedrag kan per jaar veranderen

Elk jaar gelden nieuwe energiebelastingtarieven. Om verrassingen te voorkomen op uw jaarfactuur, is altijd het nieuwe energiebelastingtarief verwerkt in uw voorschotbedrag. Daardoor wijkt uw januari-factuur mogelijk af van uw voorgaande facturen.

Bekijk de actuele energiebelastingtarieven