Nuon grootzakelijke meterstanden doorgeven

Meterstanden en verbruik

Meterstanden geven inzicht in uw verbruik en vormen de basis voor uw factuur. Daarom is het belangrijk dat wij over de juiste meterstanden beschikken. Met onze online services regelt u uw energiezaken zelf en ziet u waar u mogelijk kunt besparen.

Meterstanden doorgeven

Hoe u de meterstanden doorgeeft, hangt af van uw aansluitingen. Heeft u alleen een grootverbruikaansluiting met een telemetriemeter? Dan hoeft u zelf niets te doen. Het meetbedrijf leest de meterstanden dan op afstand voor u uit.

Heeft u daarnaast ook een kleinverbruikaansluiting of een gasaansluiting met een G2C-profiel? Dan kunt u uw meterstanden zelf online aan ons doorgeven.

Heeft u een vraag?

Bel ons gerust. U bereikt ons op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

Altijd inzicht in uw verbruik

Heeft u een grootverbruik-telemetrie-aansluiting? Met Mijn Verbruik heeft u inzicht in het gas- en elektriciteitsverbruik van uw grootverbruikaansluitingen. Ook kunt u zelf analyses uitvoeren. Zo krijgt u direct inzicht in de besparingsmogelijkheden.

De voordelen van Mijn Verbruik:

  • U ziet precies hoeveel energie uw bedrijf op welk moment verbruikt
  • U krijgt direct een indicatie van besparingsmogelijkheden
  • U kunt zelf analyses uitvoeren en zien of en waar besparingen mogelijk zijn

Aanmelden
Interesse? Bel 088 363 79 00 of vraag toegang via uw accountmanager.

Factureren op basis van uw werkelijke verbruik

Slimme meters lezen op afstand het energieverbruik van uw kleinverbruikaansluitingen uit. Daardoor is schatten niet meer nodig en kunt u factureren op basis van werkelijk verbruik.

Overzicht van uw verbruik

Op uw maandfactuur voor grootverbruik elektriciteit vindt u op de laatste pagina een overzichtelijke grafiek met het totale maandverbruik van de afgelopen maanden.

Tip: heeft u niet alle facturen bij de hand, tel dan een zomer- en wintermaandfactuur bij elkaar op en vermenigvuldig de uitkomst met zes. U vindt het gecontracteerd vermogen in kWh op de factuur van uw netbeheerder.

Uw voorschotbedrag kan per jaar veranderen

Elk jaar gelden nieuwe energiebelastingtarieven. Om verrassingen te voorkomen op uw jaarfactuur, is het nieuwe tarief verwerkt in uw voorschotbedrag. Daardoor kan uw factuur vanaf januari afwijken van de voorgaande facturen. Bekijk de actuele energiebelastingtarieven.