SDE+ subsidie voor zonnepanelen, een aantrekkelijke regeling voor bedrijven

Denkt u erover om zonnepanelen aan te schaffen voor op uw bedrijfspand? Een goede gedachte, want met eigen opwek van zonne-energie kunt u op een slimme manier verduurzamen. En met SDE+ subsidie is de investering in zonnepanelen voor bedrijven extra aantrekkelijk. Hiermee komt deze duurzame ambitie binnen handbereik.

Stimulering duurzame energie

SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energie. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt ons land minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie. Daarom stimuleert de overheid bedrijven om een duurzame energievoorziening te ontwikkelen.

U kunt SDE+ subsidie aanvragen voor biomassa, geothermie, water, wind en zon. Bedrijven maken vooral gebruik van deze regeling voor investeringen in eigen opwek van zonne-energie. Vandaar dat we hierop inzoomen.

Wanneer komt u in aanmerking voor SDE+ subsidie?

SDE+ subsidie is beschikbaar voor alle ondernemers, instellingen en non-profitorganisaties. U kunt in aanmerking komen voor deze subsidie als uw installatie van zonnepanelen minimaal 15 kilowattpiek (kWp) produceert en aangesloten is op een grootverbruikaansluiting (3x 80 ampère).

SDE+ subsidie aanvragen

SDE+ heeft twee openstellingsrondes, in het voor- en najaar. De overheid stelt in het najaar van 2017 weer een verplichtingenbudget open van € 6 miljard, u kunt van 3 tot en met 26 oktober 2017 SDE+ aanvragen.

SDE+ subsidie voor kleinverbruik

Heeft u een kleinverbruikaansluiting? Dan kunt u aanspraak maken op de salderingsregeling die ook geldt voor consumenten. Wat u teveel opwekt, verrekenen we met u.

Uw zakelijke zonnedak binnen handbereik met SDE+ subsidie

Zonnepanelen zijn aantrekkelijk maar daar is een flinke investering voor nodig. Met SDE+ subsidie verlaagt u een deel van de kosten en is verduurzamen ineens een stuk makkelijker.

In dit artikel leest alles over SDE+ en hoe u deze subsidie kunt aanvragen.

Lees het artikel

Investeren in zonnepanelen, een duurzame oplossing voor uw bedrijf

Met zonnepanelen op het dak van uw bedrijf wekt u zelf energie op. Daarmee kunt u energiekosten besparen en vermindert u de CO2-uitstoot van uw bedrijf.

Zonnepanelen op uw bedrijfspand

In vijf stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

We leggen graag aan u uit hoe u in vijf stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand realiseert.

De investeringskosten van zonnepanelen op uw bedrijfspand terugverdienen

We zorgen er graag voor dat uw aanvraag voor SDE+ subsidie succesvol verloopt. Onze expert vertelt u in een webinar wat SDE+ subsidie inhoudt en waar u op moet letten, welke SDE+ aanvragen er vorig jaar geplaatst zijn en hoe u de kans op succes van uw SDE+ subsidie-aanvraag maximaliseert.

Bekijk het webinar

Interessant artikel?