Grootverbruikaansluiting elektra en gas

Heeft u met spoed een nieuwe grootverbruik aansluiting voor elektra of gas nodig? Of heeft u juist te maken met tijdelijke leegstand. In beide gevallen hebben wij daar de juiste oplossingen voor. Zo hebben we een flexibel energiecontract voor leegstaande panden. En voor spoedaanvragen geven wij binnen 24 uur uw gegevens door aan de netbeheerder. Meer weten over onze oplossingen? We leggen ze graag aan u uit.

Welke aansluitingen zijn er?

Hoe zijn zakelijke energiekosten opgebouwd?

Voor veel bedrijven is energie een belangrijke kostenpost. Toch is de opbouw van de energierekening vaak nog onduidelijk. In deze video leggen we de moeilijke termen en begrippen uit en wat die voor u betekenen.

Alles over zakelijke energiekosten

Voor iedere aansluiting een aparte energiebelastingverklaring

Wilt u een energiebelastingverklaring invullen? Gebruik dan voor elke aansluiting een apart formulier. Let goed op het tijdstip waarop u het formulier instuurt. Voor sommige verklaringen is het belangrijk dat u deze elk jaar voor 1 januari of vóór aanvang van de levering indient. Lees meer over de verklaringen energiebelastingen en btw.

Komt het verbruik van uw aansluitingen in aanmerking voor energiebelasting cumulatie en heeft u daarvoor onze cumulatieverklaring ingediend? Dan is het voldoende om daarnaast één energiebelastingverklaring in te dienen voor alle EAN's om in aanmerking voor een andere (gunstigere) energiebelasting en/of btw-tarief.

U twijfelt over uw huidige contract

We begrijpen dat u soms twijfelt of u nog bij de juiste energieleverancier zit, maar niet direct wilt overstappen. Daarom helpen we u graag met deze check om te kijken of u nog goed zit. Of lees meer over het vergelijken van zakelijke energie-offertes.

Huidige contract opzeggen

Denkt u erover om uw huidige contract op te zeggen en over te stappen naar Nuon? Bekijk dan eerst de algemene voorwaarden van uw huidige contract en controleer de einddatum en de opzegtermijn. Zo ziet u meteen wanneer u uw energiecontract uiterlijk op moet zeggen. Wanneer de opzegtermijn is verstreken, kunt u direct naar ons overstappen.

Schriftelijk uw huidige contract opzeggen

Als u uw huidige contract wilt opzeggen, is het belangrijk om dit schriftelijk te doen. Wij raden u aan om in uw huidige algemene voorwaarden te checken wat de gewenste procedure is. De meeste energiecontracten dienen schriftelijk opgezegd en ondertekend te worden door een tekenbevoegd persoon. Om het makkelijk voor u te maken, hebben wij de opzegbrief alvast voor u gemaakt. U kunt deze eenvoudig online invullen, dan hoeft u deze alleen te ondertekenen en (aangetekend) te versturen.

Regelingen en subsidies voor grootverbruikaansluiting energie

Voor energie zijn er verschillende belastingen en subsidies. Wij leggen graag aan u uit hoe u op uw energiebelasting kunt besparen.

Starten met een Nuon-contract

De meeste elektriciteits- en gascontracten gaan in op de eerste dag van een kalendermaand en eindigen op de laatste dag van een kalendermaand. Hiermee kunnen wij een goede aansluiting garanderen. In sommige gevallen kan hiervan worden afgeweken. Heeft u hierover nog vragen? Bel ons gerust op 088 363 79 00, wij bespreken graag samen hoe we u kunnen helpen met uw specifieke bedrijfssituatie.

Uw bedrijf sluiten tijdens uw contractperiode

Wanneer u uw bedrijf onverhoopt moet sluiten tijdens de contractperiode, dan ontbinden we het energiecontract dat u met ons heeft afgesloten. Neem in dat geval contact met ons op via 088 363 79 00.

Nuon grootzakelijke meterstanden doorgeven

Snel uw meterstanden doorgeven?

Meterstanden geven inzicht in uw verbruik. Met onze online services regelt u uw energiezaken zelf en ziet u direct waar u mogelijk kunt besparen.

Vragen? Wij staan voor u klaar

Bel ons tussen 8:00 en 17:00 uur

Stel direct een vraag

Wij zijn er altijd voor u

  • Steeds meer zaken regelt u eenvoudig zelf met onze online service
  • Contact met ons zoals u dat wilt
  • Wij praten graag met u. Maar luisteren nog liever, zodat we weten wat u wilt
7,5

Onze klantbeoordelingen

Op basis van 3002 klantenbeoordelingen.

Bekijk reviews