Teruglevering van elektriciteit met Nuon ContinuOpwek

Teruglevering van elektriciteit met eigen WKK-installatie

De voordelen van Nuon ContinuOpwek

 • Geld verdienen met eigen energie opwek
 • Flexibel contract op basis van prognose
 • Zekerheid van vaste prijzen
Vrijblijvend een offerte aanvragen >

Geld verdienen met eigen WKK-opwek

Wekt uw bedrijf elektriciteit op, bijvoorbeeld met een warmtekrachtkoppeling? Met Nuon ContinuOpwek kunt u geld verdienen door de extra elektriciteit die u met uw WKK-installatie opwekt aan ons te verkopen. Op basis van uw eigen jaar- of maandprognose bieden wij u een scherp tarief.

Contractduur

Een contract voor Nuon ContinuOpwek sluit u af voor één of 2 jaar. Onze experts helpen u graag om te bepalen wat voor u de meest gunstige contractperiode is.

Voor wie is Nuon ContinuOpwek?

Nuon ContinuOpwek is voor bedrijven en instellingen die:

Bel mij

Bel 088 098 57 45

Meer weten over dit product?
Onze adviseurs zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

U kunt ook zelf een belafspraak maken op het door u gewenste moment.

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

ContinuOpwek in de praktijk: de zorginstelling

Een zorginstelling heeft een noodstroomgenerator om de elektriciteitsvoorziening zeker te stellen ten tijde van een stroomstoring. Met ContinuOpwek is de generator niet alleen een veilige, maar ook een rendabele investering. Het vermogen dat de generator kan geven, wordt geleverd aan Nuon.

Rendement uit noodstroomgenerator

Met ContinuOpwek jaarprijs heeft de zorginstelling gedurende een jaar één vast tarief voor de levering van elektriciteit, onafhankelijk van piek- of daluren. Een inschatting van het per jaar te leveren vermogen volstaat voor de bepaling van het tarief. Er is geen omkijken naar de momenten waarop de generator elektriciteit aan Nuon levert. Op deze manier kan de instelling zich volledig concentreren op de zorg en verhoogt ze tegelijkertijd het rendement van haar eigen generator.

Wekt uw bedrijf ook elektriciteit op en bent u benieuwd wat Nuon Grootzakelijk hiervoor over heeft? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen over Nuon ContinuOpwek

 • Wat zijn de fiscale voordelen van een WKK-installatie?

  Gebruikt uw bedrijf energie voor het opwekken van elektriciteit in een warmtekrachtkoppeling installatie met een elektrisch rendement van minimaal 30%? Of heeft u een installatie die elektriciteit opwekt met uitsluitende hernieuwbare energiebronnen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstelling van energiebelasting bij opwekken elektriciteit via WKK-installatie. Deze vraagt u aan via een WKK-verklaring (let op: deze moet u elk jaar vóór 1 januari of vóór aanvang van de levering opnieuw indienen).

 • Wanneer lever ik opgewekte energie terug?

  U levert feitelijk terug wanneer de opgewekte energie door uw installatie (zonnepanelen of eventueel windmolen/WKK) meer bedraagt op uurbasis, dan de totaal verbruikte energie in dat uur op de bewuste locatie. De meter geeft deze waarden aan.

 • Wat is mijn terugleververgoeding?

  Uw terugleververgoeding is de vergoeding per kWh die u fysiek aan ons teruglevert. Dit volume wordt gemeten door de energiemeter. De tarieven per kWh worden van tevoren met u afgestemd en contractueel vastgelegd. Deze zijn van toepassing op de meetinstallatie (1 of 2 telwerken) en de bijbehorende (terug)leveringsperiode.

 • Wat heb ik nodig om energie aan Nuon terug te leveren?

  Als kleinverbruiker dient u zich aan te melden bij energieleveren.nl en/of als grootverbruiker bij uw netbeheerder.

 • Ik heb al een contract bij de netbeheerder. Is de teruglevering dan geregeld?

  De netbeheerder zorgt voor de registratie in de landelijke systemen die leveranciers en netbeheerders (meetbedrijven) gebruiken. Omdat netbeheer en levering gescheiden zijn, dient u naast een overeenkomst met de netbeheerder ook een overeenkomst voor (terug)levering van energie te regelen met uw energieleverancier.

 • Ik heb al een contract bij Nuon. Is teruglevering dan automatisch geregeld?

  Nee, contractueel gezien worden energielevering en teruglevering separaat geregeld. Indien u met Nuon alleen een leveringsovereenkomst heeft, dan is de teruglevering niet automatisch vastgelegd.

  De teruglevering kunt u alleen regelen bij de energieleverancier waarmee u voor de bewuste leveringsperiode een leveringsovereenkomst heeft. Indien de levering van energie al is gestart, zal Nuon de teruglevering achteraf verwerken. Het afsluiten van een terugleverovereenkomst met terugwerkende kracht is echter niet mogelijk.

 • Wanneer heb ik een terugleverovereenkomst?

  Zodra u de tarieven en voorwaarden voor teruglevering met ons bent overeengekomen, wordt een terugleverovereenkomst opgesteld. Dit gebeurt vaak gelijktijdig bij het afsluiten van een leveringsovereenkomst. In de meeste gevallen krijgt u een separaat contract.

 • Vanaf wanneer geldt mijn terugleververgoeding?

  De terugleververgoeding geldt voor teruggeleverde energie vanaf 1 januari of vanaf het moment dat de meetinstallatie de meetwaarden voor teruggeleverde energie aan ons doorgeeft. Uw netbeheerder regelt de gereedstelling (voor teruglevering) van de meetinrichting en geeft de specifieke datum aan.

 • Hoe zie ik teruggeleverde energie terug op mijn factuur?

  Op uw energiefactuur (jaarlijkse of maandelijkse afrekening, afhankelijk van uw meter) ziet u de teruggeleverde energie terug onder 'Teruglevering'. Het betreft een negatief getal, omdat wij aan u vergoeden.

 • Wat is de betalingstermijn van een terugleververgoeding?

  Voor een terugleververgoeding houden wij een betalingstermijn van 14 dagen aan.