Meer grip op uw energiekosten met het Nuon HandelsPlatform

Meer grip op uw energiekosten met het Nuon HandelsPlatform

De voordelen van het Nuon HandelsPlatform

 • Direct toegang tot actuele marktprijzen op de APX en LEBA markt
 • Heldere rapportages van uw in- en verkooptransacties
 • Geen bandbreedte
Vrijblijvend een offerte aanvragen

Meer grip op uw energiekosten met het Nuon HandelsPlatform

U wilt graag controle houden over uw energiekosten, zonder dat het u té veel tijd kost. Om meer grip te krijgen op uw energiekosten is het belangrijk altijd inzicht te hebben in uw kosten en zo efficiënt mogelijk in te spelen op prijsfluctuaties in de markt. Veel ondernemers in glastuinbouw, zorginstellingen en industriële bedrijven gebruiken het Nuon HandelsPlatform en regelen daarmee zelf de in- en verkoop van hun energie.

Direct online toegang tot actuele marktprijzen

Het HandelsPlatform van Nuon biedt u altijd direct online toegang tot actuele marktprijzen en inzicht in uw energiekosten. Ook krijgt u advies over het handelen in energie. Een team van experts helpt u de marktontwikkelingen te vertalen naar kansen en om risico’s te beperken. Op basis van uw specifieke behoeften en uw bedrijfsprofiel bepaalt u samen met ons een passende in- en verkoopstrategie.

Wanneer u kiest voor het Nuon HandelsPlatform

Wanneer u voor het Nuon HandelsPlatform kiest, bepaalt u eerst samen de accountmanager en een inkoopexpert uw in- en verkoopstrategie. Vervolgens voert u uw strategie uit en doet u zelf in- en verkopen van gas en elektriciteit. Hierbij krijgt u ondersteuning van de accountmanager en inkoopexperts van Nuon. Met behulp van tussentijdse evaluaties wordt de strategie eventueel bijgesteld.

Meeprofiteren van analyses van de handelsvloer

Onze inkoopexperts ondersteunen u ook bij het vertalen van de marktontwikkelingen. Zij hebben direct contact met de handelsvloer van Nuon, waar alle ontwikkelingen die van invloed zijn op de energieprijzen nauwkeurig gevolgd en geanalyseerd worden. Zo kunt u direct inspelen op de kansen die de energiemarkt u biedt.

Voor wie?

Behoort u tot de grootzakelijke klanten die zelf energie willen in- en verkopen op de energiemarkt om daarmee de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden? Dan is het online handelsplatform iets voor u. Het Nuon HandelsPlatform biedt realtime inzicht in de handelsposities en uw bedrijf kan zelf online energie in- en verkopen.

Bel mij

Bel 088 098 57 45

Meer weten over dit product?
Onze adviseurs zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

U kunt ook zelf een belafspraak maken op het door u gewenste moment.

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan. Ja, ik wil een offerte

Nuon HandelsPlatform in de Glastuinbouw

Waarom u als tuinder zou kiezen voor het HandelsPlatform? Om controle te blijven houden op de kostprijs van uw producten én om te profiteren van gunstige onbalansprijzen.

Veelgestelde vragen over Nuon HandelsPlatform

 • Kan ik een Nuon HandelsPlatform-contract op elk moment van het jaar afsluiten?

  Ja, u kunt op ieder gewenst moment een contract met ons afsluiten voor het verhandelen van energie. De minimale looptijd van een contract voor Nuon HandelsPlatform is 12 maanden.

  Als u de in- en verkoop van energie nu nog via een andere leverancier regelt, dan kan het contract bij ons pas ingaan, nadat uw huidige contract is afgelopen. Het is wel mogelijk om nu alvast op te zeggen en de overstap te regelen.

 • Wanneer kan ik overstappen naar Nuon HandelsPlatform?

  Overstappen naar Nuon HandelsPlatform is mogelijk als u uw energiecontract voor levering of teruglevering hebt opgezegd bij uw huidige energieleverancier.

  U kunt dan direct aansluitend op uw huidige (opgezegde) contract gebruikmaken van Nuon HandelsPlatform. Voorwaarde is wel dat u de overstap tijdig regelt (minimaal één maand voor de ingangsdatum), zodat wij tijd genoeg hebben om het platform voor u te configureren.

Voorsprong Greenbrothers door HandelsPlatform

Aubergineteler Greenbrothers heeft dankzij Nuon HandelsPlatform realtime inzicht in handelsposities en kan daardoor haar verkoopkansen nog beter inschatten en benutten.

Nuon neemt onze ambities als uitgangspunt

"De reden dat wij voor Nuon hebben gekozen is dat zij actief meedenken, waarbij onze ambities uitgangspunt zijn. Daar zijn wij erg tevreden over."


In de praktijk - Glastuinbouw

Een glastuinder is zich goed bewust van de kansen op de energiemarkt. Met Nuon HandelsPlatform heeft hij direct toegang tot de energiemarkt. Zo kan hij met het in- en verkopen en het terugleveren van elektriciteit direct profiteren van de ontwikkelingen op de energiemarkt.

Praktijkverhaal van een glastuinder

In- en verkoop van gas bij een productiebedrijf

Op het juiste moment energie inkopen heeft grote invloed op de totale kosten bij een productiebedrijf. Om een zo goed mogelijk handelsresultaat te realiseren, wil het bedrijf naast inkopen ook verkopen kunnen doen.

Praktijkverhaal van een productiebedrijf (gasverbruik van >5.000.000 m3 per jaar)