Zelf energie opwekken met Nuon ZonnePanelen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen van Nuon

De voordelen van Nuon ZonnePanelen

 • Zelf energie opwekken
 • Besparen en verduurzamen tegelijk
 • Daarmee onze duurzaamste oplossing
Vrijblijvende offerte aanvragen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen van Nuon

Steeds meer bedrijven willen verduurzamen door zelf energie op te wekken. Met het installeren van zonnepanelen wekt u 100% groene elektriciteit op die u direct kunt gebruiken voor de energiebehoefte van uw bedrijf.

Volledige ontzorging en scherpe tarieven

Met de zonne-energie die u zelf opwekt, vermindert u de CO2-uitstoot van uw bedrijf, hetgeen bijdraagt aan MVO-doelstellingen en een besparing op uw energiekosten. Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen van Nuon af te nemen, draagt Nuon zorg voor het hele proces: vanaf het eerste gesprek tot aan de aansluiting op het net. Daarbij hanteert Nuon concurrerende prijzen met uitgebreide garanties.

Bel mij

Bel 088 098 15 61

Meer weten over dit product?
Onze adviseurs zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

U kunt ook zelf vrijblijvend een offerte aanvragen.


Hoe werkt kleinverbruik met teruglevering voor zakelijke klanten?

Wat is 'terugleveren' en wat betekent 'salderen'? Wanneer heeft u recht op een terugleververgoeding en waarvoor kunt u een teruglevercontract afsluiten? Bekijk de video voor uitleg van deze begrippen.

Facilitair directeur bij Amsterdam ArenA

Van energieafnemer naar duurzame innovator

Henk van Raan, Facilitair directeur bij Amsterdam ArenA: "De Amsterdam ArenA wil het meest innovatieve en duurzaamste stadion ter wereld zijn. Zoiets kun je niet alleen ..."

Projectmanager bij Amsterdam RAI

Besparen op energiekosten én verduurzaming

Harry van Fruchten, Projectmanager bij Amsterdam RAI: "De RAI is een evenement gestuurd bedrijf met enorme piekbelastingen in het energieverbruik. Wij proberen de pieken glad te strijken ..."


Zakelijk zonnedak binnen handbereik met SDE+ subsidie

Uw zakelijke zonnedak binnen handbereik met SDE+ subsidie

In dit artikel helpen wij u slim en eenvoudig uw duurzame ambities te realiseren met behulp van SDE+ subsidie.

In 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

In 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

In vijf stappen realiseert u eenvoudig zonnepanelen op uw bedrijfspand. U bespaart direct op uw energiekosten en verduurzaamt uw bedrijfsvoering.


Veelgestelde vragen over Nuon ZonnePanelen

 • Wat zijn de voordelen van Nuon ZonnePanelen?

  Met zonnepanelen wekt u zelf energie op. Dit kan tot een aanzienlijke verlaging van uw energie rekening leiden afhankelijk van de grootte van de installatie en uw standaard jaarverbruik. Tevens verlaagt het uw CO2-uitstoot.

  Daarnaast zijn zonnepanelen onderhoudsvriendelijk en kunnen een positief effect hebben op de waarde van uw bedrijfspand.

 • Hoe werkt een zonnepaneel?

  Een zonnepaneel wekt energie op door lichtenergie om te zetten in elektrische energie. Dit wordt het Photovoltaïsch-proces (PV-proces) genoemd. Elk paneel heeft een minimaal vermogen onder standaard testcondities. Dit wordt uitgedrukt in Wattpeak (Wp).

  De meest gangbare panelen zijn opgebouwd uit kristallijn (monokristallijn of polykristallijn). Een zonnecel levert gelijkstroom (DC). Een omvormer zet dit om naar wisselstroom (AC). Dit wordt aangesloten op aparte groepen in de meterkast, waarna het gebruikt kan worden voor de bedrijfsvoering of teruggeleverd kan worden aan het net.

 • Welke factoren spelen een rol in de overweging om te investeren in zonnepanelen?

  De overweging om wel of niet te investeren in zonnepanelen voor uw bedrijf is afhankelijk van diverse factoren. Zo is het ten eerste belangrijk of u eigenaar bent van het pand en hoe lang u nog actief blijft in het pand. En de financiële middelen zijn uiteraard van belang. Wilt en kunt u deze investering nu doen?

  Wilt u hier mee over weten? Neem contact met ons op. Aan de hand van een handige checklist geven wij u persoonlijk en deskundig advies.

 • Is mijn bedrijfspand geschikt voor de installatie van zonnepanelen?

  Voor de installatie van zonnepanelen is een dak gericht op het zuiden het meest ideaal. Ook leveren zonnepanelen op daken met een ligging op het zuidwesten en zuidoosten over het algemeen meer rendement op. Daken van bedrijfspanden die gericht zijn op het noordwesten of noordoosten, zijn minder gunstig. Ook is het soort dak en de sterkte van de constructie van belang.

  Daarnaast speelt de hoeveelheid schaduw een belangrijke rol bij de plaatsing van zonnepanelen. Schaduw van bomen, gebouwen en airco’s of andere objecten op het dak van bedrijfspand hebben een negatief effect op het rendement.

 • Heb ik voor de installatie van zonnepanelen een nieuwe elektriciteitsmeter nodig?

  In de meeste gevallen is het niet nodig om een nieuwe elektriciteitsmeter te plaatsen voor de installatie van zonnepanelen. Uw elektriciteitsmeter is geschikt, als de teruggeleverde energie geregistreerd kan worden. Indien u een SDE+ subsidie ontvangt, heeft u een Bruto Productie Meter (BPM) nodig om de zelf opgewekte energie te registreren. Deze BPM moet worden aangevraagd en geïnstalleerd bij uw netbeheerder

  Een elektriciteitsmeter registreert de teruggeleverde energie wanneer de teller terugdraait (kleinverbruikaansluiting, aansluiting tot 3 x 80A),wanneer er een apart telwerk voor teruglevering is ingebouwd of wanneer u een slimme meter heeft) of wanneer er een apart telwerk voor teruglevering is ingebouwd. In enkele gevallen komt het voor dat de teller van een elektriciteitsmeter de teruglevering niet registreert. De netbeheerder controleert de geschiktheid van uw meter. Voor vragen over de elektriciteitsmeter kunt u terecht bij uw netbeheerder.

 • Is een investering in Nuon ZonnePanelen een goede investering voor mijn bedrijf?

  Afhankelijk van de specifieke energieprijzen, de mogelijkheid tot het verkrijgen van subsidies en mogelijke fiscale voordelen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 13 jaar.

  Deze berekening is gebaseerd op de huidige prijzen van zonnepanelen, de elektriciteitsprijzen en eventuele gebruikmaking van subsidie en/of fiscale voordelen.

 • Wat is de verwachte opbrengst van een zonnepaneel op jaarbasis?

  Op dit moment heeft een goed zonnepaneel een vermogen van 250 Wattpiek (Wp). In totaal is het vermogen van bijvoorbeeld 100 zonnepanelen dus 25.000 Wp.

  De opbrengst van 1 Wattpiek staat gelijk aan 0,93 tot 0,85 kWh elektriciteit op jaarbasis. Dit is afhankelijk van de locatie van het pand en het rendement van de zonne-energie installatie. In een jaar levert een set van 100 zonnepanelen dus ongeveer tussen de 23.250 en 21.250 kWh op.

Veelgestelde vragen over teruglevering van opgewekte energie

 • Wanneer lever ik opgewekte energie terug?

  U levert feitelijk terug wanneer de opgewekte energie door uw installatie (zonnepanelen of eventueel windmolen/WKK) meer bedraagt op uurbasis, dan de totaal verbruikte energie in dat uur op de bewuste locatie. De meter geeft deze waarden aan.

 • Wat is mijn terugleververgoeding?

  Uw terugleververgoeding is de vergoeding per kWh die u fysiek aan ons teruglevert. Dit volume wordt gemeten door de energiemeter. De tarieven per kWh worden van tevoren met u afgestemd en contractueel vastgelegd. Deze zijn van toepassing op de meetinstallatie (1 of 2 telwerken) en de bijbehorende (terug)leveringsperiode.

 • Wat heb ik nodig om energie aan Nuon terug te leveren?

  Als kleinverbruiker dient u zich aan te melden bij energieleveren.nl en/of als grootverbruiker bij uw netbeheerder.

 • Ik heb al een contract bij de netbeheerder. Is de teruglevering dan geregeld?

  De netbeheerder zorgt voor de registratie in de landelijke systemen die leveranciers en netbeheerders (meetbedrijven) gebruiken. Omdat netbeheer en levering gescheiden zijn, dient u naast een overeenkomst met de netbeheerder ook een overeenkomst voor (terug)levering van energie te regelen met uw energieleverancier.

 • Ik heb al een contract bij Nuon. Is teruglevering dan automatisch geregeld?

  Nee, contractueel gezien worden energielevering en teruglevering separaat geregeld. Indien u met Nuon alleen een leveringsovereenkomst heeft, dan is de teruglevering niet automatisch vastgelegd.

  De teruglevering kunt u alleen regelen bij de energieleverancier waarmee u voor de bewuste leveringsperiode een leveringsovereenkomst heeft. Indien de levering van energie al is gestart, zal Nuon de teruglevering achteraf verwerken. Het afsluiten van een terugleverovereenkomst met terugwerkende kracht is echter niet mogelijk.

 • Wanneer heb ik een terugleverovereenkomst?

  Zodra u de tarieven en voorwaarden voor teruglevering met ons bent overeengekomen, wordt een terugleverovereenkomst opgesteld. Dit gebeurt vaak gelijktijdig bij het afsluiten van een leveringsovereenkomst. In de meeste gevallen krijgt u een separaat contract.

 • Vanaf wanneer geldt mijn terugleververgoeding?

  De terugleververgoeding geldt voor teruggeleverde energie vanaf 1 januari of vanaf het moment dat de meetinstallatie de meetwaarden voor teruggeleverde energie aan ons doorgeeft. Uw netbeheerder regelt de gereedstelling (voor teruglevering) van de meetinrichting en geeft de specifieke datum aan.

 • Hoe zie ik teruggeleverde energie terug op mijn factuur?

  Op uw energiefactuur (jaarlijkse of maandelijkse afrekening, afhankelijk van uw meter) ziet u de teruggeleverde energie terug onder 'Teruglevering'. Het betreft een negatief getal, omdat wij aan u vergoeden.

 • Wat is de betalingstermijn van een terugleververgoeding?

  Voor een terugleververgoeding houden wij een betalingstermijn van 14 dagen aan.