Stadswarmte van Nuon, de energieoplossing voor de toekomst

Energie-oplossing voor de toekomst

De voordelen van Nuon Stadswarmte

  • Kant-en-klare warmte, zonder enige vorm van onderhoud
  • Betrouwbaar systeem
  • 50 tot 80% CO2-besparing t.o.v. gas

Altijd alle comfort die u nodig heeft

Maak kennis met stadswarmte. Een toekomstbestendige en duurzame manier om uw gebouw te verwarmen. U heeft altijd comfortabele warmte en naar behoefte maakt u ook uw warme kraanwater met behulp van stadswarmte. Met stadswarmte kiest u voor een bijzonder duurzame oplossing. En u betaalt niet meer dan voor gasgestookte warmte.

Zorgeloos gemak en comfort

Stadswarmte is kant-en-klaar en voorziet 24 uur per dag, 7 dagen per week van comfort. Warmte op de juiste temperatuur die op elk moment klaar is voor gebruik. U heeft geen omkijken naar uw cv-installatie, boiler of geiser, want die heeft u niet meer nodig. En met onze continue bewaking van het stadswarmtenet en directe lokale service bent u verzekerd van de continuïteit van uw warmtevoorziening.

Aanzienlijke CO2-reductie

Met stadswarmte kiest u voor een bijzonder duurzame en toekomstbestendige energie-oplossing. Het gebruik van stadswarmte in plaats van aardgas bespaart schaarse brandstof en zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Voor een schone toekomst.

Waarom kiezen voor stadswarmte?

Nuon levert grootschalige warmte op diverse locaties in Nederland. Onze grootste stadswarmtenetten liggen in Amsterdam, Almere, Rotterdam-Zuid en de regio Arnhem-Nijmegen. Nuon bouwt en exploiteert stadswarmteprojecten voor allerlei bedrijven en instellingen. Van kantoorgebouwen, productieruimtes en expohallen tot scholen, winkels, theaters, stadions en bibliotheken. Anderen kiezen voor stadswarmte omdat:

Nieuwbouw én bestaande bouw

Stadswarmte wordt het meest toegepast in nieuwbouwomgevingen. U kunt echter ook uw bestaande gas- of oliegestookte verwarming vervangen door stadswarmte. Voorwaarde is dat er in de directe omgeving van uw bedrijf een stadswarmtenet is.

Hoe werkt Stadswarmte?

Stadswarmte is een duurzame energievoorziening die gebruikmaakt van industriële restwarmte. Warmte die normaal gesproken in de lucht of het oppervlaktewater verdwijnt. Nuon vangt deze restwarmte op en gebruikt het om woningen, bedrijven en instellingen in de omgeving te verwarmen en van warm water te voorzien.

Centrale voorziening via het stadswarmtenetwerk

Met de vrijgekomen restwarmte verwarmen we het centrale stadswarmtenet. Dit gesloten leidingnet vertakt zich naar uw gebouw en verwarmt uw radiatoren en in de meeste gevallen ook uw kraanwater. Daarna stroomt het afgekoelde water terug naar de warmtebron voor een nieuwe opwarmronde. Zo voorzien we vanuit één centrale voorziening via het stadswarmtenetwerk een compleet gebied van warmte.

Bel mij

088 098 36 29

Meer weten over dit product?
Onze adviseurs zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur.

U kunt ook contact met ons opnemen via het contactformulier.

Voorwaarden

Tarieven

De tarieven bestaan uit 2 delen:

  • Variabele kosten: voor uw verbruik
  • Vaste kosten: voor de aansluiting, meterhuur en het transport

Aansluiting aanvragen of wijzigen

Wilt u een nieuwe warmte aansluiting aanvragen? Of uw bestaande aansluiting wijzigen? Dat kan online.

Aansluiting aanvragen of wijzigen


Nuon Stadswarmte en Koude bij Endemol

Nuon is een belangrijke leverancier voor stadswarmte en koude. Stadswarmte is restwarmte die overblijft bij energiecentrales, fabrieken of verbranding van afval. Dankzij Nuon Stadswarmte en Koude profiteert Endemol van een vereenvoudiging van de onderhoud- en beheerstaken, toename van de bedrijfszekerheid en duurzaamheid.

Nuon investeert in warmteopslag

In Diemen komt een warmtebuffer voor de opslag van warmte uit de twee warmtekrachtcentrales van Nuon. De stadswarmte is bedoeld voor het verwarmen van huishoudens in Almere, IJburg en Amsterdam Zuidoost. Door de warmteopslag kan Nuon de centrales efficiënter inzetten, wat leidt tot een besparing van brandstof en CO2-uitstoot.Houthaven 100% klimaatneutraal met Stadswarmte en ComfortKoeling

De Amsterdamse Houthaven is een voorbeeldproject voor de ambitie van Amsterdam om 100% klimaatneutraal te bouwen. Om dit te bereiken is een veelbelovend pakket aan energiebesparende en duurzaamheidmaatregelen opgesteld, bestaande uit duurzaam casco, duurzame verwarming en koeling, en voor de elektriciteit zonnepanelen of windwokkels.

In 2012 kreeg het stadswarmtenetwerk Westpoort Warmte (joint-venture van Nuon en Afval Energiebedrijf gemeente Amsterdam de Best Practice award voor de beste combinatie van CO2-reductie, aandeel duurzame warmte, innovatie en uitbreiding.

Klimaatneutrale warmte voor 10.000 Amsterdamse woningen

De verduurzaming in de bouw door stadwarmte heeft Amsterdam in 2012 een extra besparing van 2 miljoen kilo CO2-uitstoot opgeleverd. Dit blijkt uit cijfers van Westpoort Warmte (de joint venture van gemeente Amsterdam en Nuon), verantwoordelijk voor de warmtelevering in noordwestelijk Amsterdam. De totale CO2-reductie door stadswarmte voor dit deel van Amsterdam komt daarmee uit op bijna 20 miljoen kilo op jaarbasis.

Meer dan in voorgaande jaren werd het CO2-resultaat behaald door stadswarmte te leveren aan bestaande bouw in plaats van alleen aan nieuwbouw.

Lees verder op nieuws.nuon.com